Genelkurmay 'Güçlü Türkiye Güçlü Ordu' afişini kaldırdı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2010 12:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanlığı, geçen yıl kamuoyuna duyurduğu 'Güçlü Ordu Güçlü Türkiye' sloganının yer aldığı afişler yerine Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın kuruluş yıl dönümünde koyduğu 'Güçlü Türkiye Güçlü Ordu' sloganının yer aldığı afişleri internet sitesinden kaldırdı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın 2219'uncu kuruluş yılı münasebetiyle, 'Güçlü Ordu-Güçlü Türkiye' sloganı yerine hazırlanan 'Güçlü Türkiye-Güçlü Ordu' afişi, Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde yayınlandı.

Cihan Haber Ajansı tarafından Genelkurmay'ın yaptığı bu değişiklikle ilgili yaptığı haber, dün tüm görsel ve yazılı basında geniş yer buldu. Genelkurmay'ın yeni sloganı kamuoyu tarafından büyük beğeni topladı. İnternet sitelerindeki habere yorum yazan vatandaşlar, sloganın doğrusunun bu olduğunu ve değişiklikle ilgili memnuniyetlerini ifade ettiler.

Ancak hem Genelkurmay'ın sitesinde hem Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın sitesinde yayınlanan yeni sloganlı afişler kaldırıldı. Afişlerin kaldırılışıyla ilgili Genelkurmay ve Kara Kuvvetleri'nden herhangi bir açıklama yapılmadı.

İddialara göre, afişlerin kaldırılmasının nedeni teknik bir hata. Aslında Genelkurmay, yine 'Güçlü Ordu Güçlü Türkiye' sloganını kullanacaktı. Fakat teknik bir hatadan dolayı 'Güçlü Türkiye Güçlü Ordu' sloganı yer aldı. Bu durumun kamuoyuna yansımasıyla birlikte Genelkurmay afişleri siteden kaldırdı.

Afişlerin tekrar siteye konulup konulmayacağı bilinmezken, Genelkurmay'ın 'Güçlü Türkiye-Güçlü Ordu' sloganını Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın 2219'uncu kuruluş yıl dönümü etkinliklerinde kullanıp kullanmayacağı ise merak konusu.

Genelkurmay Başkanlığı, geçen yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Gaziler Günü sebebiyle 'Güçlü Ordu-Güçlü Türkiye' afişi hazırlamıştı. Bu slogan, kamuoyunda bazı tartışmaları da beraberinde getirmişti. 'Güçlü Türkiye mi, Güçlü Ordu mu önce gelir' polemiği yaşanmıştı. Genelkurmay'ın internet sitesinde arşiv bölümünde 'Güçlü Ordu-Güçlü Türkiye' afişleri hala yer alıyor.

BAKAN GÜNAY TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Genelkurmay Başkanlığı'nın, geçen yıl afişlerde yer alan sloganına Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'dan tepki gelmişti. Günay, sloganı doğru bulmadığını söylemiş ve sloganın tersten okunması gerektiğini ifade etmişti.

Günay, "Takdim ve tehir yanlış olmuş. Bütünün adı Türkiye'dir. Türkiye güçlü olursa ordu, millet, devlet, meclis, hükümet, her şey güçlü olur. Güçlü ordular, güçlü olmayan halkını, yöneticilerini, sistemlerini koruyamadı. Saddam'ın ordusu güçlüydü ama Saddam'ı koruyamadı. İran ordusu da Şah'ı koruyamadı. Çünkü demokrasi yoktu, millet zayıftı, halka saygı yoktu." demişti.

Genelkurmay'ın 'Güçlü Türkiye Güçlü Ordu' sloganı için ise Günay, "Aynı noktada buluşmak sevindirici" diye karşılık verdi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ise Zafer Haftası'nda yayınladığı mesajda, eleştirilere, "Güçlü ordunun güçlü Türkiye demek olduğunu ve Türkiye'nin üniter devlet yapısı konusunda TSK'nın taraf olduğunu" belirterek yanıt vermişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber