Dışişleri Bakanlığı ile ilgili kanun tasarısı TBMM Genel Kurulunda

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Temmuz 2010 21:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

TBMM Genel Kurulunda, Dışişleri Bakanlığının Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısı'nın görüşülmesine başlandı.

Tasarının tümü üzerinde BDP grubu adına söz alan Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Dışişleri Bakanlığının, ülkenin içerisinde bulunduğu devasa ilişkiler ağı içerisinde görevini dar bir kadro ile yapmaya çalıştığını öne sürdü.

Bakanlık personelinin özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik birkaç önergeleri olacağını belirten Kaplan, ''Ancak, önergelerin AK Parti'nin çoğunlukcu anlayışı tarafından dikkate alınacağını sanmıyoruz'' dedi.

''Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, İsrail Endüstri ve Ticaret Bakanı ile gizlice görüştüğüne'' ilişkin haberlerin bugün medyaya yansıdığını anımsatan Kaplan, Davutoğlu'nun bu konuda TBMM'yi bilgilendirmesini istedi.

Kaplan'ın konuşmasının ardından ayağa kalkarak söz isteyen MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır da Davutoğlu'nun Genel Kurul'a görüşmeye ilişkin açıklama yapması gerektiğini söyledi. Şandır, ''Teşkilat yasası görüşülürken, bu iddialar ortadayken Sayın Dışişleri Bakanı'nı, açıklama yapmaya davet ediyorum'' dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Şandır'ın sözlerine tepki göstererek, İçtüzükte böyle bir usulün bulunmadığını ifade etti. Bozdağ, ''Sayın Bakan zaten açıklama yapacaktır ama biraz sabırlı olursak, Sayın Bakan konuşacak. İstismar yapıyorsunuz...'' diye konuştu.

Bozdağ'ın, sözlerine Şandır, ''Sizin değil milletin meselesi, iyiliğinize söylüyorum'' karşılığını verdi.

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan, tartışmanın sürmesi üzerine, MHP sıralarına giderek, MHP Grup Başkanvekili Şandır'ı sakinleştirmeye çalıştı.

TBMM Başkanvekili Meral Akşener, tartışmanın uzaması üzerine birleşime bir süre ara verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber