Cumhurbaşkanı Gül: Harvard , oğlum olduğunu bilmiyordu - Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Temmuz 2010 08:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, oğlu Mehmet'in yurt dışında okumayı tercih etmesi, çevre, insan ve hakları, Dünya Kupası, işkence, af ve kız çocuklarını eğitimi ile ilgili görüşlerini Twitter'da izleyenleri ile paylaştı:

TÜRKİYE'DE OKURSAM...

Oğlum Mehmet'in Harvard Üniversitesi'nden kabul alması ile ilgili çok sayıda tebrik mesajı var. Mesajlar için çok teşekkür ediyorum.Bizim konumumuzda olan insanların hayatında çoğunuzun bilmediği zorluklar var ve bunu da en çok çocuklarımız yaşıyor. Geçen yıl Mehmet bana, "ben Türkiye'de üniversite okursam gazete ve televizyonlar her fırsatta beni gündeme taşıyabilirler... Bu durumda hem beni hem sizi üzebilir" diyerek yurtdışında okumak için annesi ve benden izin istedi. Biz de ona iyi bir okul kazanması şartıyla izin verdik. Çünkü yurtdışında her okul iyi değil. Çocukların eğitimi konusunda Hayrünnisa Hanım'ın çok emeği var. Ben yoğunluğum sebebiyle çocukların eğitimiyle çok ilgilenemedim. Mehmet her zaman başarılı, çalışkan bir öğrenci oldu. Lise eğitimini de burslu okudu. "Ivy League"deki bütün üniversiteleden kabul aldı.

Sınavlara girerken de benim oğlum olduğunu hiçbir okul bilmiyordu.

ÇEVRE VE HAYVAN HAKLARI

Çevre ile ilgili de bir kaç cümle yazmak istiyorum. Çevre meselelerini çok ciddiye alıyorum. Bu konuda yurtiçi ve yutdışındaki bütün önemli toplantılara katılıp çevre konusunda daha duyarlı olunması üzerinde duruyorum. Her yıl yaptığım TBMM açılış konuşmalarında çevre konusuna dikkat çekiyorum. Fakat şimdi hayretle takip ediyorum ki Meksika Körfezi'ndeki büyük çevre faciası Türk medyasında yeteri kadar yer almıyor. Ve Türkiye'deki çevre örgütleri de buradan hareket ederek boğazlardaki tanker trafiğine ilişkin gerekli duyarlılığı ortaya koymuyorlar. Hayvan hakları konusundaki mesajlarınızı da okudum. İster hayvan olsun isterse bitki, canlı olan her şeye herkesin titiz davranması lazım. Eğitim seviyesi yükseldikçe bu konudaki duyarlılık da artacaktır. Bu alanda faaliyet gösteren STK'ları takdir ediyor ve destekliyorum.

DÜNYA KUPASI

Dünya kupası maçlarını evde olduğum zamanlarda takip etmeye çalışıyorum. Türkiye'nin Güney Afrika'da olmamasına üzülüyorum. İzlediğim takımlar arasından Brezilya, Arjantin ve İspanya'yı etkileyici buldum.

İŞKENCE, İNSAN HAKLARI VE AF

Y. Türker'in bahsettiğiniz yazısını okudum. Malesef geçmişte bu tür acı olaylar yaşandı. Bunun için "işkenceye karşı sıfır tolerans" politikasını Türkiye kararlı bir şekilde uyguluyor. Nitekim uluslararası bağımsız insan hakları kuruluşları da işkence konusunda Türkiye'de olan olumlu gelişmeleri raporlarında belirtiyorlar. Ayrıca çocukların ve masum insanların korunması da devletin görevidir. Bu konuda yeni yasalar da Meclis gündeminde bulunuyor. Bu yasaları desteklediğimi de daha önce sizlerle paylaşmıştım. Af konusu da çok tartışılıyor. Herkes beni istediğim kişiyi affetmeye yetkim var zannediyor. Ancak durum böyle değil. Adli tıp raporları üzerine, Adalet Bakanlığı'nın teklifi ile önüme gelen isimlerle ilgili af yetkimi kullanabilirim. Anayasal olarak resen af yetkim yok.

KIZLARIN EĞİTİMİ

Son olarak, kadınlarımız ve kızlarımızla ilgili bir şeyler yazmak istiyorum. Kızlarımızın eğitimine ve kadınlarımızın hayata katılımına çok önem veriyorum. Toplumun yarısı tüketen, yarısı üreten diye bir durum olamaz. Önemli olan engellerin kaldırılması ve fırsat eşitliği verilmesidir.

Gül'ün twitter adresi için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber