Trafik canavarı günde 24 can alıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2010 10:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, tatille beraber kazalarda da büyük artış görüldüğünü belirterek, 2009 yılında günlük ortalama 12 kişi hayatını kaybederken, bu rakamın 18 Hazirandan itibaren günde 24, kimi günler ise 34'e kadar çıktığını bildirdi.

Apaydın yaptığı yazılı açıklamada, okulların tatile girmesi ve LYS sınavlarının bitmesiyle yazlıklarına ve memleketlerine gitmek için tatil telaşıyla aynı anda yola çıkanların, kara yollarında aşırı yoğunluğa yol açtığına işaret etti.

Fevzi Apaydın, ''2009 yılında günlük ortalama 12 vatandaşımız hayatını kaybederken, bu rakamın 18 Hazirandan itibaren günde 24, kimi gün 34'e kadar çıkması ülkemiz için büyük bir kayıptır'' ifadesini kullandı.

Yurdu etkisi altına alan yoğun yağışların kazaların artmasında etkili olduğunu vurgulayan Apaydın, şunları kaydetti:

''Yoğun yağışlar yollarda bozulmalara, hatta çökmelere sebep olabiliyor. Ama yağışların kazalara yol açmasının asıl sebepleri; yolların kayganlaşması ile çukur yerlerde biriken sular olmaktadır. Aracın kontrolünün kaybedilmesine yol açan bu durumla karşılaşmamak için süratimizi düşürmeliyiz. Ani fren yapmaktan kaçınmalıyız. Hele bu günlerde lastiklerimizi, cam suyunu ve sileceklerimizi kontrol etmeden asla yola çıkmamalıyız.

Bilhassa yabancı olduğunuz yollarda giderken yeni dökülmüş mucur, ani şerit değiştirmeleri, tek şeride düşen daralan yollar kazalara davetiye çıkarmaktadır. Geceleri kaza tehlikesinin bir kat daha arttığını unutmayalım. Aracımızı kullanırken yol işaretlemelerine ve işaretçilerine dikkat etmeli, yol yapımı olan yerlerde süratimizi düşürmeliyiz. Eğer yola çıkmadan Karayolları Genel Müdürlüğü danışma merkezinden yol durumunu öğrenirsek daha tedbirli oluruz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber