Kılıçdaroğlu ve Başbuğ sınır birliklerini ziyaret etti - Video

Haber Giriş : 02 Temmuz 2010 18:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir grup gazeteciyle birlikte Gediktepe'ye gitti.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Başbuğ'un sınır bölgesinde askerleri ziyaret ettiği Gediktepe'ye gitmek istediğini açıklamıştı. Genelkurmay Başkanlığı'na bu talebini ileten CHP Lideri, bugün bir grup gazeteciyle birlikte Gediktepe'ye gitti. Kılıçdaroğlu, burada incelemelerde bulunacak.

KILIÇDAROĞLU'NDAN PERVARİ'DE ASKERİ BİRLİĞE ZİYARET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un önceki gece Pervari'de şehit edilen Üsteğmen Mustafa Çuhadar ile şehit Uzman Çavuş Yunus Berber'in birliğini ziyaret ettiği bildirildi.

CHP Basın Biriminden yapılan yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel ile birlikte, şehit Üsteğmen Çuhadar ve şehit Uzman Çavuş Berber'in silah arkadaşlarıyla bir araya geldiği belirtildi.

Kılıçdaroğlu'nun, şehitlerin silah arkadaşlarına başsağlığı dilediği,birlikteki subay, astsubay, uzman çavuş ve askerlerin terör örgütüne karşı verdikleri mücadelenin önemine dikkat çektiği, bu mücadelede gösterdikleri kararlılığı övdüğü bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Sekreter Önder Sav Siirt'in Pervari İlçesi'ndeki Doğanköy'ü de ziyaret ederek, terör örgütünün komando taburu üs bölgesine saldırısında şehit olan korucuların aileleriyle yakınlarına da başsağlığı diledi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner , 2. Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel ile birlikte yaptığı ziyarette köylülerin sorunlarını dinledi ve isteklerini not etti.''

KILIÇDAROĞLU SINIR BÖLGESİNDE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, sınır bölgesini ziyareti sırasında, Hakkari-Çukurca'ya geçtiği ve sınırdaki siperlerde incelemelerde bulunduğu bildirildi.

CHP'den yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun sınırın sıfır noktasındaki karakolda askerlerle yemek yedikten sonra Hakkari Çukurca'ya geçtiği belirtildi.

Kılıçdaroğlu'nun sınırdaki siperlerde incelemelerde bulunduğu ve Çukurca'da brifing aldığı bildirildi. Kılıçdaroğlu ile Genel Sekreter Önder Sav'ın Türkiye-Irak sınırının sıfır noktalarındaki siperleri de gezerek bilgi aldığı kaydedildi.

Çukurca ve Irak sınır bölgesindeki siperlerdeki incelemelere, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner ile 2. Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel ve Jandarma Asayiş Bölge Komutanının da katıldığı bildirildi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun sınırdaki incelemelerini tamamladıktan sonra Ankara'ya döneceği kaydedildi.

AA - CİHAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber