Zimmetçi müdürün ince hesabı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 02 Temmuz 2010 14:27, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

BURSA'nın merkez Gürsu Belediyesi'nde Mali Hizmet Müdürü olarak çalışırken zimmetine 4 milyon TL para geçirdiği öne sürülen İzzet Çekiç'in (43) yargılanmasına devam edildi. Duruşmada İzzet Çekiç'in suç ortağı olarak tutuksuz yargılanan tabela yapan şirketin sahibi Selim Gümüş, Çekiç'in belediyenin fakir fukaraya yardım yapacak ödeneği olmadığını söyleyerek, şirketi tarafından belediyeye iş yapılmış gibi fatura kestirdiğini bildirerek, "Yardım sever olduğunu düşünerek kabul ettim. Bu süre içerisinde birkaç kez sanıyorum 300 bin TL'ye yakın para yatırdı ve faturasını aldı. Yakalanınca olaya karıştığımı öğrendim" dedi.

Merkez Gürsu Belediyesi'nde Muhasebe ve Mali Hizmet Müdür vekili olarak görev yapan İzzet Çekiç, iddiaya göre belediyenin hesaplarından zimmetine yaklaşık 4 milyon TL para geçirdi. At yarışına olan tutkusu ile tanınan evli ve 2 çocuk babası Çekiç bu paranın 1 milyon 500 bin lirasını borcundan dolayı ganyan bayiinin hesabına yatırdı. Olayın ortaya çıkmasından 20 gün sonra teslim olan İzzet Çekiç tutuklanarak cezaevine kondu.

Savcılık soruşturmasından sonra İzzet Çekiç ve belediyenin paralarını hesabına yatırdığı arkadaşları Selim Gümüş (45), Tamer Erezkaya (42) ve Durmuş Yazıcı (56) hakkında Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davaya devam edildi.

Duruşmaya haklarında "Nitelikli Zimmet" suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanık İzzet Çekiç ile tutuksuz sanıklar katıldı. Tamer Erezkaya ve Durmuş Yazıcı'nın gelmediği duruşmada ifade veren Selim Gümüş, suçsuz olduğunu söyledi. Gürsu Belediyesi'nin tabela işlerini yıllardır kendisinin yaptığını söyleyen Gümüş, "Hakim bey İzzet Çekiç'i senelerdir tanıyorum. Yaklaşık 2 yıl önce işyerime gelip bana, 'Selim belediye olarak fakir ve fukaralara para yardımı yapmamız gerekiyor. Yasal olarak böyle bir nakit çıkarmamız mümkün değil. Senin hesabına belediyeye iş yapmışsın gibi para yatıracağız. KDV'sini de biz ödeyeceğiz. Senden bu para karşılığı fatura istiyorum' dedi. Bende yardım sever olduğunu düşünerek kabul ettim. Bu süre içerisinde birkaç kez 300 bin TL'ye yakın para yatırdı ve faturasını aldı. Yakalanınca olaya karıştığımı öğrendim" dedi.

Mahkeme eksik evrakların beklenmesi ve tanıkların dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelenirken sanığın tahliye istemi kabul edilmedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber