Emniyet müdürüne cezaevi yolu

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 03 Temmuz 2010 09:07, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'in hakkında çıkarılan yakalama kararına yaptığı itiraz reddedildi. Mahkeme, yakalama kararının kesin olduğunu, kararın itiraza tabi olmadığını belirtti

Kayseri Emniyet Müdürlüğü döneminde organize suç örgütüne üye olduğu iddia edilen Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'in hakkında çıkarılan yakalama kararına yaptığı itiraz reddedildi. Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi, Özdemir hakkında çıkarılan yakalama kararının kesin olduğunu, kararın itiraza tabi olmadığını belirterek, itirazın reddine karar verdi. Kesin nitelik taşıyan karara göre, Özdemir ancak hakkındaki yakalama kararı, kararı veren mahkeme tarafından geri alınırsa cezaevine girmekten kurtulabilecek. Avukatları da ancak Özdemir tutuklandıktan sonra ?tutuklama? kararına itiraz edebilecek.

Özdemir, Kayserili işadamı, Kayserispor Başkanı Türker Horoz'un sahibi olduğu Par şirketinin Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nden aldığı temizlik işi ihalesine fesat karıştıran organize suç örgütüne yardım ettiği iddiasıyla ifade vermiş ve tutuklanması istemiyle mahkemeye sevkedilmişti. Savcılık, Özdemir'i serbest bırakan nöbetçi hakimin kararına itiraz etmiş, itirazı görüşen Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Özdemir hakkında yakalama çıkarmıştı. Özdemir, yakalama kararı çıkarılmadan önce sağlık sorunları gerekçesiyle Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesi'nde tedavi altına alınmış, avukatları da itiraz dilekçesi vererek, yakalama kararının kaldırılmasını talep etmişlerdi.

8 saatlik müzakere

Bu arada Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, itirazı görüşmek için heyet oluşturulamaması üzerine İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi Cengiz Çoban'ı Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görevlendirmişti. Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Süleyman İnce, üye Erol Tatar ve Çoban'dan oluşan heyet, dosyayı dün sabah 09.00'da incelemeye aldı. Karar akşam saat 17.00 sıralarında açıklandı. Kısa kararda, ?Özdemir hakkında çıkarılan yakalama kararının kesin olduğundan şüpheli müdafiilerinin itirazının reddine karar verilmiştir? denildi.

Müdürlerine önlem

Karar, kesin nitelik taşıyor. Savcılığın, Ankara Emniyetine yazı yazarak, kararın yerine getirilmesini isteyebileceği gibi İbn-i Sina Hastanesi'nden gelecek yanıta göre de hareket edebileceği bildirildi.

Özdemir'in cezaevine girmekten kurtulabilmesi için ancak Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin yakalama kararını geri alması gerekiyor.

Aksi takdirde Özdemir ya taburcu olduktan sonra mahkemeye kendisi gelecek ve tutuklama kararı yüzüne okunarak, cezaevine gönderilecek ya da görevlendirilecek bir hakim hastaneye giderek, kararı Özdemir'e bildirecek. Avukatlarının ancak Özdemir cezaevine girdikten sonra tutuklama kararına itiraz hakkı bulunuyor.

Yakalama kararının kesinleşmesi nedeniyle Özdemir'in kaçmaması için de güvenlik önlemleri alınacak. Özdemir'in tedavisinin yapıldığı hastanedeki odasının önünde, yakalama kararının infazını yerine getirmekle görevli polisler bulunacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber