Çete operasyonunda temizlik şefi gözaltında

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 07 Temmuz 2010 07:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Çeteye 'cepten' el çektirildi

Levent ALBAYRAK/İSTANBUL

İstanbul ve 9 ilde düzenlenen operasyonda, yankesicilik çetesi çökertildi. 42 kişi gözaltına alındı, ortaya çarpıcı detaylar çıktı.

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcık Masası, 4,5 ay önce bir BJK kongre üyesinin telefonunun hastanede ameliyat sonrası çalınması üzerine inceleme başlattı. Polis, önceki gün İstanbul ve İzmir başta olmak üzere 10 ilde operasyon düzenledi. Çete lideri Ç.Y.'nin de aralarında bulunduğu 42 kişi gözaltına alındı.

ÇOCUKLARI KULLANDILAR: Ç.Y. cezaevindeyken, grubu eşi İ.Y.'nin yönettiği tespit edildi. Zanlılardan 5'inin yaşı 18'den küçük. Çete, çocukları hırsızlık için çekirdekten yetiştirmiş. Şebeke, özellikle İstanbul'daki hastaneleri hedef almış. Doktor, hemşire ve hastaların çantalarını çalan çetenin günlük gelirinin 15 bin TL'yi bulduğu öğrenildi. Zanlıların özel bir hastaneden, güvenlik timleri gelmeden önce günlük 2 bin TL soygun yaptığı, işler düştüğü için dert yandıkları tespit edildi.

YAZMA, CİPİMİ AL: Baron Ç.Y.'nin evinde 450 bin liralık senet bulundu. Tefecilik de yapan zanlı, aramada komisere 'Senetleri kayda girme, cipim senin olsun' dedi. Aynı komiserin, şebekenin kabusu olduğu ortaya çıktı. Zanlıların komiserden 'Dikkat edilmesi gereken kişi' diye bahsettiği belirlendi. Ç.Y., komisere 'En azından sana yakalandım' dedi.

KÖSTEBEK, TEMİZLİK ŞEFİ: Zanlıların, hastanede polise yakalanmamak için köstebek tuttuğu da tespit edildi. Temizlik şefi olarak çalışan çete elemanı, baskınları haber vermiş. Operasyon sonrası, megakentte günlük 24 olan yankesicilik ortalaması 2 günde 9'a indi. Gözaltındakiler arasında bir dönem Kars Belediye Başkanlığı yapan O.K. de bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber