CHP: Memur maaşları 'istatistiki oyunlarla' enflasyonun altında tutuldu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Temmuz 2010 14:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP İstanbul Milletvekili Esfender Korkmaz, memur maaşlarının ''istatistiki oyunlarla'' enflasyonun altında tutulduğunu iddia etti.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Nevzat Pakdil başkanlığında toplandı. CHP İstanbul Milletvekili Esfender Korkmaz, MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak ve AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı gündem dışı söz aldı.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Nevzat Pakdil başkanlığında toplandı.

Gündemdışı söz alan Korkmaz, memur maaşlarına yılın ilk 6 ayında yüzde

2,5 zam yapıldığını, 6 aylık TÜFE farkı olan yüzde 1,06'ının maaşlara yansıtıldığını anımsattı. Memur maaşları her ay ödendiği için enflasyon hesabının yıllık enflasyona göre değil 12 aylık ortalamamalara göre verilmesi gerektiğini iddia eden Korkmaz, ''Haziran ayı sonunda 12 aylık ortalamalara göre TÜFE oranı 7.41'dir. Memur maaşındaki artış bu orana göre verilmeliydi. Yani, yüzde 1.06 yerine yüzde 4.8 artış olmalıydı'' görüşünü dile getirdi.

Türkiye'nin bu yıl yüzde 6 büyüyeceğinin söylendiğini ifade eden Korkmaz, ''Memur ve işçinin bunda katkısı yok mu? Neden refahtan pay verilmiyor? 2010 yılı için memur maaşına enflasyon artı büyüme, yani en az yüzde 14 zam yapılmalıdır'' diye konuştu.

MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, ''Aydın Valisi'nin kamu gücünü zulüm olarak kullandığını'' öne sürdü. Valinin ''AKP hükümeti gelmiş geçmiş Cumhuriyet hükümetleri içinde en iyi hükümettir'' dediğini savunan Uzunırmak, ''mahkeme kararlarını da hiçe saydığını'' iddia etti. Uzunırmak, valinin ''iki

özürlü çocuğu olan bir kadın doktoru ilin bir tarafından diğerine sürdüğünü, doktorun intihar ettiği'' iddiasında bulundu.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, ''güldürürken düşündürdüğünü'' belirttiği Nasreddin Hoca'nın milli karikatürün esin kaynağı olması gerektiğini kaydetti.

Genel Kurulda, BDP'nin gündeme ilişkin grup önerisi görüşülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber