İzmit'in MOBESE ihalesi Unakıtan'ın kızlarına

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 08 Temmuz 2010 08:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli'nin merkez ilçesi İzmit ile Körfez ve Derince'yi kapsayan 5 milyon 958 bin lira muhammen bedelli MOBESE ihalesini Maliye eski bakanı Kemal Unakıtan'ın kızlarına ait olan Telemobil Bilgi İşlem kazandı

KOCAELİ DHA

İzmit İl Özel İdare Encümen Salonu'nda yapılan ve Özel İdare Daire Başkanı İrfan Çakmak'ın komisyon başkanlığını yaptığı ihaleye Kemal Unakıtan'ın kızlarına ait olan Telemobil Bilgi İşlem Şirketi, İstanbul Ulaşım Haberleşme ve Güvenlik Teknolojileri , Sentim Bilişim, Proline Bileşim katıldı.

Kemal Unakıtan'ın kızları Zeynep Unakıtan Çaylı ve Fatma Unakıtan Kanmaz ihaleye katılmazken, firmayı satış yöneticisi Teoman Ataman temsil etti. İki oturumda sonuçlanan ihalenin ikinci oturumda 3 milyon 907 bin lira teklif veren Telemobil Bilgi İşlem ihaleyi kazandı. Kamera sisteminin 240 iş gününde tamamlanacağı bildirildi.

İki kardeş yönetiyor

Telekom şirketi Telemobil Bilgi İletişim Hizmetleri, 2005'te Kemal Unakıtan'ın oğlu Abdullah Unakıtan'ın başkanlığında kuruldu. Şirkete 2005 Mart'ta Kemal Unakıtan'ın kızları Zeynep Unakıtan ve temmuzda da Fatma Unakıtan dahil oldu. 2009'da ise Abdullah Unakıtan yönetim kurulu üyesi olduğu Telemobil Bilgi İletişim'den istifa ederek hisselerini kız kardeşleri Fatma ve Zeynep Unakıtan'a devretti. Şirketin başkanlığını Zeynep Unakıtan, başkan yardımcılığını ise Fatma Unakıtan yapıyor. Merkezi Küçükçamlıca'da olan şirketin sermayesi 300 bin lira. Doktor olan Zeynep Unakıtan ayrıca aile şirketi A.B Gıda'da yönetim kurulu üyesi. Fatma Unakıtan ise FAB Gıda'da yönetim kurulu üyesi ve kızkardeşiyle aydınlatma sektöründeki ZİA Enerji'ye ortak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber