Öğrenciye herşey dahil 12.5 TL'ye tatil

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2010 13:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Okuliçi Spor ve İzcilik Dairesi (OBESİD) Başkanlığına bağlı Hatay'ın İskenderun ilçesindeki Gençlik ve İzcilik Tesislerinde, çeşitli yaş gruplarındaki kız ve erkek öğrencilere, ?her şey dahil 12,5 TL?ye tatil imkanı sunuluyor.

İskenderun'daki Uluçınar Gençlik ve İzcilik Eğitim Tesisi'nde, Ankara, Zonguldak, Hatay ve Kahramanmaraş'tan gelen 112 kişilik öğrenci grubu, sembolik fiyata tatilin keyfini çıkarırken, aynı zamanda sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle de yeteneklerini keşfetme imkanı buluyorlar.

Kampın Eğitim Şefi Yardımcısı Evrim Yıldız, ilk ve orta öğretim öğrencililerine yönelik programda müzik, satranç, halk oyunları, dans, okçuluk, futbol ve basketbol gibi sosyal ve sportif faaliyetlerin de yer aldığını söyledi.

Yıldız, sportif faaliyetlerin yanı sıra öğrencilere, eşya düzeni, oda temizliği, elektrik ve su tasarrufu yöntemleri gibi tutum ve davranışlarını dikkate alarak not verdiklerini, sonuçları yapılan toplantılarda açıkladıklarını bildirdi.

Öğrencinin her şey dahil kişi başı günlük 12,5 TL'ye tatil yapabildiğini belirten Yıldız, ?Buradaki amaç para kazanmak değil, öğrencilerin eğitim öğretim yılının yorgunluğunu çıkarmalarını sağlamak, sosyal bireyler olarak yetişmelerine katkı sunmaktır. Yurdun çeşitli illerinden gelen öğrenciler, burada ömür boyu sürdürecekleri kalıcı dostluklar da kuruyorlar? dedi.

Yıldız, kampa katılan öğrencilerin, sorumluluk, dayanışma, takım anlayışı, özgüven ve paylaşım bilincinin de geliştiğini gözlemlediklerini kaydetti.

BAŞVURULAR İNTERNETTEN YAPILABİLİR

Yıldız, kampa katılmak isteyenlerin MEB'in internet sitesi, OBESİD Yaz Kampları bölümünden kayıt yaptırması gerektiğini belirterek, ?Günlüğü 12,5 TL'den, 100 liraya 8 gün tatil yapılabiliyor. Talepte bulunan kişilerin kayıtları iki gün içinde tamamlanıyor? dedi.

Türkiye genelinde 8 yerde kamp bulunduğunu, ancak, tanıtım yetersizliği nedeniyle kamp takımı oluşturmada güçlük çektiklerini belirten Yıldız, şöyle devam etti:

?İskenderun'un yanı sıra Adana'nın Karataş-Tuzla, Mersin'in Silifke-Kapızlı, Bursa'nın Gemlik-Karacaali, Gemlik-Hasanağa, Çanakkale'nin İntepe, Konya'nın Beyşehir ve Manisa'nın Kırkağaç'taki tesislerinde de kamp yapılabiliyor. Ancak özellikle doğu illerimizden katılım her yıl çok az oluyor. Bu ilgi eksiğini Ankara'lı öğrenciler kapatıyor. Ancak, bizim dileğimiz, Türkiye'nin dört bir yanındaki öğrencilerin bu güzel imkandan faydalanmaları.?

Kamp lideri Esin Turhan da öğrencilerin 8 günlük dönemi dolu dolu geçirdiklerini ifade ederek, ?MEB'in disiplin yönetmeliği kampta da geçerli olduğu için öğrenciler ucuzluğunun yanı sıra güvenli bir şekilde tatil yapıyorlar. Öğrenciler tatil yaparken yeteneklerini de keşfediyorlar, farklı ilgi alanları ile kaynaşıyorlar. Gençler arasında kültür alışverişinde bulunulması da sağlanıyor. Bugüne kadar hiç denize girmemiş olanlar bile burada yüzme öğrenip evlerine dönüyorlar? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber