SBS birincisi 'kardiyolog' olmak istiyor - Video

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2010 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- İlköğretim 8'inci sınıfların girdiği Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) Manavgatlı Mustafa Kurucu, 500 tam puan alarak birinci oldu. Gerektiği zaman ders çalıştığını gerektiği zaman ise oyun oynadığını söyleyen Kurucu, hayalinin kardiyolog olmak olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan SBS sonuçlarına göre 500 tam puan alan Manavgat Koleji öğrencisi 15 yaşındaki Mustafa Kurucu, Türkiye birincisi oldu. 6'ncı, 7'nci ve 8'inci sınıfın üçünden de 500 tam puan alarak ulaşılmazı zor bir başarıya imza atan Kurucu, sınav sonucu Antalya'da bulunan Toros Koleji'nde öğrendi. Bilgisayar başında sınavların açıklanmasını bekleyen Kurucu, sonucu öğrenince büyük mutluluk yaşadı. Mutluluğunu babası Eyüp Kurucu, okul müdürü Seyfullah Ekim ve Manavgat İlçe

Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge'nin elini öperek paylaşan Kurucu, gazetecilere yaptığı açıklamada, birinci olduğu için çok sevinçli olduğunu söyledi.

Sınavı kazanmak için çok çalıştığını dile getiren Kurucu, "Gerektiği zaman ders çalıştım, gerektiği zaman oyunumu oynadım. Düzenli ders çalıştım, düzenli kitap okudum. Ailemin ve öğretmenlerimin bana verdiği destekle başarılı oldum. Onlara çok teşekkür ediyorum" dedi. Gazetecilerin 'Gelecekte hangi mesleği yapmak istiyorsun' sorusuna Kurucu, "Kardiyolog olmak istiyorum" yanıtını verdi.

Kurucu'nun kasaplık yapan babası Eyüp Kurucu ise, bir baba olarak oğlu ile gurur belirtti. Okul Müdürü Seyfullah Ekim de, öğrencisinin büyük bir başarı elde ettiğini belirterek, "Manavgat Koleji olarak bizi gururlandırdı" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, Mustafa Kurucu'nun her zaman arkasında olacaklarını belirterek, onun en doğru tercihi yapacağına inandığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber