Doktorun öldüğü kazada sürücü ehliyetsiz çıktı - Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 08 Temmuz 2010 16:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'da, 18 yaşındaki Yağız A. yönetimindeki otomobilin çarpmasıyla takla atıp ters duran otomobilden ağır yaralı çıkarılan doktor 48 yaşındaki Nurhayat Renklitepe, kaldırıldığı hastanede meslektaşlarının müdahalesine karşın kurtarılamadı. Kazada yaralanan ve hastaneden izinli olarak çıkan eczacı Mahmut Renklitepe, eşinin cenazesine sedye üzerinde katılırken, ehliyetsiz olduğu belirlenen sürücü Yağız A. ise tutuklandı.

Kaza geçen salı gecesi saat 21.30 sıralarında Perge Bulvarı üzerinde meydana geldi. Kent merkezi yönüne giden Yağız A., yönetimindeki 07 F 1643 plakalı otomobille, kontrolsüz kavşakta yola çıkan eczacı 49 yaşındaki Mahmut Renklitepe yönetimindeki 07 AF 361 plakalı otomobile çarptı. Renklitepe'nin otomobili, çarpmanın şiddetiyle önce takla attı, ardından kaldırım üzerinde ters durdu. Kaza sonrasında yaralılara ilk müdahaleyi çevreden gelenler yaptı. Kazayı görenlerin çağırdığı sağlık görevlileri eczacı Renklitepe ile otomobilde bulunan fizik tedavi uzmanı eşi Dr. Nurhayat Renklitepe'yi otomobilden çıkardı. Ağır yaralı Dr. Nurhayat Renklitepe, Lara'da bulunan Özel Medikal Park Hastanesi'ne, eşi eczacı Mahmut Renklitepe ise Yaşam Hastanesi'ne götürüldü. Durumu çok ağır olan Dr. Nurhayat Renklitepe, meslektaşlarının tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

EHLİYETİ YOKMUŞ

Kazanın ardından gözaltına alınan sürücü Yağız A.'nın, ehliyetsiz olduğu ortaya çıktı. Polis merkezine götürülen Yağız A., ifadesinin ardından Adliye'ye sevk edildi. Trafik kaza raporunda 'tali kusurlu' olan ehliyetsiz sürücü Yağız A., nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Doktor Nurhayat Renklitepe'nin cenazesi ise bugün yakınları ve meslektaşlarının katıldığı cenaze töreninin ardından Uncalı Mezarlığı'nda toprağa verildi. Hastanede tedasi süren, ancak eşinin cenazesine katılmak için doktorlardan izin alan eczacı Mahmut Renklitepe'yi, kızları Cansu ve Nilsu bir an olsun yalnız bırakmadı. Tekerlekli sedyeyle cenazeye katılan Mahmut Renklitepe de taziyeleri kabul etti.

Doktor Nurhayat Renklitepe'nin çok üzgün olan meslektaşları da "Ehliyetsiz sürücülerin denetimi sıklaştırılsın" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber