Hava sıcaklığı artıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2010 20:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, yağışların etkisinin azaltmasıyla birlikte hava sıcaklığının yarın ve Pazartesi günü iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece daha artarak, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini bildirdi.

Çevre ve Orman Bakanlığı Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin kuzey kesimlerinde görülen yağışların etkisini azaltarak, hafta ortasına kadar kuzeydoğu kesimlerde aralıklarla görülmeye devam edeceği belirtildi. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir havanın hakim olacağının tahmin edildiği bildirildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

''Yağışların etkisini azaltmasıyla birlikte hava sıcaklığı yarın ve Pazartesi günü iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece daha artarak, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Hava sıcaklığının hafta ortasına kadar, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da 5 ila 7, İç Anadolu'da 4 ila 6, Akdeniz'in iç kesimleri ile Karadeniz'de 2 ila 4, Marmara, Ege ve Akdeniz'in kıyı kesimlerinde 1 ila 3 derece normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin edilmektedir.''

Sıcak havanın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Açıklamaya göre, bugün Türkiye'nin kuzeybatısı ile Samsun, Ordu ve Giresun çevreleri gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.

Yarın Türkiye'nin kuzeydoğu kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Kastamonu çevreleri kısa süreli gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık olacak.

Pazartesi günü Türkiye'nin kuzey kesimleri parçalı bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Bolu, Kastamonu, Karabük, Sinop, Amasya, Tokat, Artvin çevreleri kısa süreli gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık; salı günü ise Türkiye'nin kuzey kesimleri parçalı bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Kastamonu, Sinop, Amasya, Tokat, Artvin, Kars, Ardahan, Iğdır, Kırklareli ile İstanbul'un Çatalca ve Silivri ilçeleri kısa süreli yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber