BAĞ-KUR, öğretmene borç çıkarttı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2010 18:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağ-Kur Adana Şubesi, hayatında hiç esnaflık yapmayan ve Adana'da hiç bulunmayan bir öğretmene borç çıkarttı. Haciz işlemi başlatan Bağ-Kur, öğretmenden 158 TL para istiyor.

Kocaeli'de öğretmenlik yapan Fatih Orhan, Adana 2. İcra Dairesi'nden gelen bir zarfla şaşırdı. Hayatında hiç Adana'ya gitmeyen Orhan, zarfı açtığında şaşkınlığı bir kat daha arttı. İcra yazısı gönderen Bağ-Kur Adana Şubesi, Orhan'ı ilaç parası olarak 41 TL borçlandırmış. Borç, dosya ve avukat parası hariç gecikme faizi ile 158'e çıkartılmış.

Kurum, avukatı aracılığı ile gönderdiği icra yazısında şu açıklamaya yer vermiş: "Alacaklıya olan borcunuzdan dolayı müdürlüğümüz 2007/7547 sayılı dosyasından yapılan icra takibinde, dosyamız alacaklı vekilinin talebi veçhile yenilenerek esasımızın kaydı yapılmış olup, borç miktarının yeni dosyasına ödenmesi aksi takdirde cebri icra yoluna devam olunacağı iş bu müzakere ile ihtaren tebliğ olunur."

TÜM BİLGİLERİ TUTUYOR

Başta icra zarfının isim benzerliğinden kendisine geldiğini tahmin eden Orhan, zarftaki bilgilerin kendi kimliği ile aynı olduğunu gördü. Bunun üzerine Orhan, Bağ-Kur Kocaeli Şubesi'ne giderek yanlışlığın düzeltilmesini istedi. Burada açılan dosyaya bakılınca, dosyadaki bilgiler ile Orhan'ın bilgilerinin aynı olduğu görüldü. Daha sonra Kocaeli Adliyesi'ne giden mağdur öğretmen, bir avukat tutarak durumu düzeltmesi için Bağ-Kur'a dava açtı.

YAZ TATİLİNDE YANLIŞI DÜZELTMEK İÇİN UĞRAŞIYOR

İlk defa böyle bir olayla karşılaştığını belirten Orhan, "Bir öğretmenin Bağ-Kur ile ne işi olabilir." dedi.

Adana'ya hiç gitmediğini de belirten Orhan, esnaflık da yapmadığı için Bağ-Kur ile işinin olmadığını söyledi. Tüm arkadaşlarının yaz tatilinde olduğunu belirten Orhan, yanlışı düzeltmek için ailesi ile tatile gidemediğini ifade etti. Orhan, sorunun giderilmesi için Bağ-Kur yetkililerinden yardım istiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber