Tren personeline ücretsiz yemek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Temmuz 2010 00:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karayolları Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun 13 Temmuz 2010 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı.

Kanunun 42. maddesi şu şekildedir:

"MADDE 42- (1) 21/1/1990 tarihli ve 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 33 üncü maddesinin sonuna aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

?Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğünde tren üzerinde fiili görev yapmakta olan sözleşmeli personele, tren üzerinde görev yaptığı sürelere göre belirlenmek ve günde iki öğünü geçmemek üzere, belirlenecek esaslara göre ücretsiz yemek veya kumanya verilebilir.?

Maddenin atıfta bulunduğu 399 sayılı KHK'nın 33. maddesi ise şu şekildedir:

"Sosyal Yardımlar
Madde 33 ? Sözleşmeli personel,bedelini ödemek şartıyla teşebbüs veya bağlı ortaklığın lojman, misafirhane, eğitim ve dinlenme tesisleri, yemek ve diğer sosyal imkanlarından yararlanır.
İşin gerektirdiği araç,gereç ve giyim eşyası teşebbüs veya bağlı ortaklığın demirbaşı olarak verilebilir. Ancak bu yardımlar hiç bir surette nakdi ödeme şeklinde yapılamaz."

Yapılan yeni düzenlemeye göre, 13 Temmuz 2010 tarihinden itibaren, tren üzerinde fiili görev yapmakta olan sözleşmeli personele, tren üzerinde görev yaptığı sürelere göre belirlenmek ve günde iki öğünü geçmemek üzere, belirlenecek esaslara göre ücretsiz yemek veya kumanya verilebilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber