Öğrenci merkezli okul projesi birinci oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2010 19:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Çanakkale Özlem Kayalı İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Onur Agadangil tarafından hazırlanan ''ÖZ-KA Okul Endeks'' projesi, Yenilikçi Öğretmenler Formu tarafından düzenlenen proje yarışmasında kategorisinde birinci oldu.

Proje lideri ve okulun matematik öğretmeni Agadangil, yaptığı açıklamada, projeye geçen ağustos ayında başladıklarını, kasım ayı itibariyle projenin yazılımının tamamlandığını söyledi.

Agadangil, Alper Yamaner, Ali Barsal ve Ergün Ateşbahar'dan oluşan proje ekibinin özel bir yazılım geliştirdiğini, bu yazılımın da bir LCD televizyona yansıtıldığını ifade ederek, amaçlarının öğrenci ve velilerin okulu daha çok sahiplenmeleri, okulun sadece ders amaçlı ve öğretmen merkezli değil, aynı zamanda öğrencilerin katıldığı sosyal etkinliklerinin de önemine vurgu yapan, öğrenci merkezli bir okul yaratmak olduğunu bildirdi.

Proje kapsamında oluşturulan ekranda, okulda eğitim gören öğrencilerin tüm etkinliklerinin videolara dönüştürüldüğünü, böylelikle teneffüslerin daha eğlenceli hale geldiğine işaret eden Agadangil, projeyle ilgili şu bilgileri verdi:

''Öğrencilerimizin görsel sanatlarda yaptığı resim ve tuvaller ekranda herkes tarafından izleniyor. Öğrenciler, bilgisayarı, fotoğraf makinesi ile kamerayı daha etkin kullanmayı öğreniyor. Ekrana yansıtılan notlardaki en küçük hareketler sıralamayı değiştirdiğinden, rekabet ortamı artıyor. Ekranın Atatürk köşesinde öğrencilere görsel bilgiler sunuluyor. Ekranın altında, sürekli hareket halindeki haber bandında ise okuldan haberler yer alıyor. Öğrencilerimizin doğum günlerinin yer aldığı 'nice yıllara' bölümümüzde her gün öğrencilerimizin doğum gününü kutluyoruz.''

Projenin kasım ayında Güney Afrika'nın Cape Town kentinde yapılacak dünya finaline katılacağını anlatan Agandangil, orada Türkiye ve Çanakkale'yi en iyi şekilde temsil edeceklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber