Öğretmenevi müdürüne taciz suçlaması

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Temmuz 2010 15:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ESKİŞEHİR'in Sivrihisar İlçesi'ndeki Öğretmenevi'nin müdür vekili İ.Y.'nin, ailesiyle birlikte burada kalan 6 yaşındaki İ.A. adlı kıza cinsel tacizde bulunduğu öne sürüldü. Suçlamaları kabul etmeyen İ.Y., çıkarıldığı mahkemece tutusuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Aydın'da görevli öğretmen olan anne ve babasıyla birlikte ilçeye gelen İ.A., kaldıkları Öğretmenevi'nin müdür vekili İ.Y. tarafından ?Gel sana şeker vereceğim? denilerek yakındaki bir eve götürüldü. Kızlarının ortadan kaybolduğunun farkına varan ailesi İ.A.'yı aramaya başladı. İ.A. yaklaşık 2 saat sonra Öğretmenevi'ne döndü. İ.A.'nın korkmuş bir halde olduğunu gören aile, kızlarına nereye gittiğini sordu. İ.A. ailesine Öğretmenevi Müdür Vekili'nin kendisini ?Şeker vereceğim? diyerek başka bir yere götürdüğünü ve burada vücudunun çeşitli yerlerine elleriyle dokunduğunu öne sürdü.

Aile, polis merkezine giderek, bir lisede Türkçe öğretmeni olarak görev yaptığı belirtilen, Öğretmenevi Müdür Vekili İ.Y.'den şikayetçi oldu. Gözaltına alınan İ.Y. suçlamaları kabul etmedi. İ.Y., ?cinsel taciz' suçundan çıkarıldığı mahkemece, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. İ.Y. hakkında Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de idari soruşturma başlattığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber