Bitki çayının etkili olması için diyet gerekiyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2010 15:57, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Sıcak havaların etkili olması ile birlikte zayıflamak isteyen bayanlar tarafından bitki çaylarına talep attı. Uzmanlar, bitki çaylarının zayıflamada etkili olması için sıkı bir diyet yapılması gerektiğinin altını çiziyor.

Türkiye'de sıcak havaların etkili olması ile birlikte bayanlar kilo vermek için çeşitli ürünler denemeye başladı. Kilo vermek için en çok bitki çayları tercih ediliyor. Kocaeli'nde aktarlık yapan Metin Angın, yaz aylarında zayıflamak için bitki çaylarından Mote, Funda, Kekik, Yeşil Çay'ın tercih edildiğini ifade etti. Angın, bitki çaylarının tercih edilme sebebinin ucuz ve zahmetsiz olmasına dikkat çekti.

Bitki çaylarının zayıflamak için kullanılması sırasında dikkat edilmesi gereken hususlar olduğunun altını çizen aktar Angın, "Bitki çayları soğuk suda bekletilmesi gerekiyor. Daha sonra kaynamış suda 7-8 dakika bekletilmeli. 7-8 dakikadan fazla bekletilirse çayın bir faydası olmuyor. Çünkü bitki içindeki toksitleri bırakıyor. Bir de bitkiler kaynayan suyun içine atılmamalı. Bitkinin özü o zaman ölür." ifadelerini kullandı.

Birçok bayanın, zayıflamak için bol bol bitki çayı içtiğini ifade eden Angın, kadınların sadece bitki çayı içerek zayıflamayı beklemesinin yanlış olduğunu söyledi. Bayanların zayıflamak için bitki çayları yanında iyi bir diyet yapılması gerektiğini belirten Angın, bayanların düştüğü hatayı şöyle açıkladı: "Bayanlar, bitki çaylarını alıyorlar fakat diyet yapmıyorlar. Bitki çayı içildiğinde yanında diyet de yapılmalı. Diyet olmadan bitki çayı işe yaramaz. Bitki çayları yanında diyet yapan müşterilerim ayda 6-7 kilo verdi. Diyet yapmadan bitki çaylarının hiçbir etkisi olmuyor."

Bitki çaylarının hiçbir yan etkisi olmadığını ve vücut için faydalı olduğunu kaydeden Angın, "Bu çaylar vücuttaki yağlara nüfuz ederek oradaki yağları yakıyor. Toksitleri yakarak ter ve idrar yoluyla bu yağlar yok oluyor. Hiçbir yan etkisi de bulunmuyor." dedi.

Aktar Angın, yeşil çay'ın faydalarını ise şöyle açıkladı: "Halk arasında Çin Çayı olarak da biliniyor. Kanser önleyicidir. Toksin atıcı ve yağların hızlı yakılmasını sağlayarak zayıflama rejimlerine yardımcıdır. Yaşlanma etkilerini geciktirici özelliğe sahiptir."

Biberiyenin de tercih edilen bitki çaylarından olduğunu kaydeden Angın, "Bu şifalı bitkinin de yağ yakma ve metabolizmayı hızlandırma gibi özellikleri mevcut." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber