Akdağ 'Tam gün'ü Anayasa Mahkemesi'nde anlattı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Temmuz 2010 14:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ''Tam Gün'' yasası ile ilgili CHP'nin açtığı davada görüş bildirmek üzere Anayasa Mahkemesine geldi.

Anayasa Mahkemesine saat 12.30'da gelen Bakan Akdağ, saat 14.40'ta buradan ayrıldı.

Gün içinde Anayasa Mahkemesine Türk Tabipleri Birliği (TTB), GATA ve YÖK'ten de heyetler gelerek görüşlerini bildirdi.

5947 sayılı ''Üniversite ve Sağlık Personelinin Tam Gün Çalışmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un Kimi Maddelerinin İptallerine Ve Yürürlüklerinin Durdurulmasına'' yönelik dava, yarın sabah 09.30'da Anayasa Mahkemesinde esastan görüşülecek.

TTB 'tam gün' için Anayasa Mahkemesinde

- Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, ''Tam Gün'' Yasasıyla ilgili olarak CHP'nin açtığı davada sözlü açıklama yapmak üzere, bugün Anayasa Mahkemesi'ne geldi.

Anayasa Mahkemesi'nde saat 09.30'da başlayan görüşme, yaklaşık 1 saat 20 dakika sürdü. TTB Merkez Konseyi adına Anayasa Mahkemesi'ne görüş bildirmek üzere Birlik Başkanı Eriş Bilaloğlu, Genel Sekreter Feride Tanık ve avukat Ziynet Özçelik, Anayasa Mahkemesi'ne geldi.

5947 sayılı ''Üniversite ve Sağlık Personelinin Tam Gün Çalışmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un Kimi Maddelerinin İptallerine Ve Yürürlüklerinin Durdurulmasına'' yönelik dava, yarın sabah 09.30'da Anayasa Mahkemesi'nde görüşülecek.

Bu arada Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın da saat 11.30'da Anayasa Mahkemesi'ne görüş bildirmek üzere geleceği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber