Gazi, mevsimlik işçi olmak için ter döktü/video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Temmuz 2010 18:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari Dağlıca'da 1998 yılında 17 gencin şehit olduğu, düşen helikopterden sağ kurtulan tek asker Engin Yaşar, ayağındaki platinle mevsimlik işçi olmak için ter döktü, başarılı olamadı. Yetkililer, gazi Yaşar´ın bu iş için gerekli şartları taşımadığını, işe alınsa bile kendisi için risk yaratabileceğini belirtti.

Engin Yaşar, 12 yıl önce, 8 arkadaşının ilk anda, 9´unun ise pusu kuran terör örgütü üyeleriyle çatışarak şehit olduğu, helikopterlerinin düştüğü olaydan kurtulan tek asker oldu. Yaralanan ve bacağına platin takılan gazi Engin Yaşar, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nün alacağı mevsimlik işçilerden biri olabilmek için başvuruda bulundu. Altı ay boyunca çalıştırılacak 190 mevsimlik işçiden biri olabilmek için platinli bacaklarıyla, Karşıyaka Stadı´nda 492 kişiyle birlikte 1500 metre koştu.

Askere gitmeden önce parkecilik yaptığını, ancak bacağındaki platin nedeniyle bu işi devam ettiremediğini anlatan Yaşar, ``Yapılan ameliyatlardan sonra şoförlük yaparak hayatımı sürdürmeye çalıştım. Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza mektup yazarak durumumu anlattım, bana sahip çıkılmadı. Ben bu vatan için kanımı seve seve akıttım. Şimdi yine çağırsalar yeniden seve seve giderim'' diye konuştu.

İşsiz kalınca İzmir orman Bölge Müdürlüğü´nün açtığı, mevsimlik işçi alınacak bu sınava girmeye karar verdiğini söyleyen Yaşar, ``Maalesef işim yok. Burada işe alınırsam geçici olarak 6 ay çalışacaktım daha sonra hayat mücadelemize devam edecektim'' diye konuştu. Sınava girmeden önce Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerine durumunu anlattığını söyleyen Yaşar, ``Benim koşmam çok tehlikeli. Bunu yetkililere anlatmaya çalıştım ama bana `Koşacaksın' dediler. Geldim ve koştum'' dedi.«MD+BO»«MD-BO» Gazi Yaşar sınavı kazanamadı.

``BU İŞİ YAPAMAZ''

Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise yangın söndürme işi için başvuranlardan, başlangıçta, sağlıklı olduklarına dair rapor istediklerini belirtti. Diğer başvuranlar gibi Engin Yaşar´ın da sağlıklı olduğu yolunda rapor getirdiğini, kendilerine bir sağlık sorunu olduğunu bildirmediğini, gazi olmasından dolayı ilk kuraya sokulmadan direk mülakata girmesinin sağlandığını aktaran yetkililer, ``Biz, yangın söndürmede çalışacak, alevlerle mücadele edecek personel alıyoruz. Başvuru koşullarında da bunu belirttik. Askerliğini komando olarak yapmış, bedeni olarak tam sağlıklı olmak gibi koşullar var. Engin Yaşar´ın bu durumuyla hiç başvurmaması gerekirdi. Hem bu işi yapamaz hem de yangın bölgesinden hızlıca uzaklaşması gerekse kendisi için hayati risk oluşur. Devletin gazilere öncelik tanıdığı kurumları var. Yapabileceği işlerde bu kurumlarca kendisine yardımcı olunabilir, ancak bu işi yapamaz'' görüşünü dile getirdi.



Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber