Devlet, 'mağdur'u koşunca hatırladı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 16 Temmuz 2010 07:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Engin Yaşar. 1998'de Hakkari'de askeri helikoptere düzenlenen terörist saldırıdan sağ kurtulan tek asker. Yıllarca 'gazi' olmak için mücadele etti ancak devlet onu 'terör mağduru' saydı. Ayağındaki platinle mevsimlik işçi olabilmek için bin 500 metrelik koşuya katılan Yaşar dün hem Başbakanlık hem de Genelkurmay'dan arandı

Dilek KARAGENCE/İZMİR

Hakkari'de 1998'de teröristlerin askeri helikoptere kurduğu pusudan sağ kurtulan tek asker olan Engin Yaşar'ın, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nde mevsimlik işçi olabilmek için, ayağındaki platine rağmen bin 500 metre koşması Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Haberlerin basında yer almasının ardından telefonlarının susmadığını belirten Yaşar, kendisine iş teklifinde bulunan çeşitli iş adamlarının yanı sıra, Başbakanlık'tan ve Genelkurmay Başkanlığı'ndan arandığını söyledi.

MAĞDUR DEĞİL GAZİYİM

Daha önce de gazilik ünvanını alabilmek için gerekli kurumlara başvurduğunu belirten Yaşar, 'Eğer şov yapmak isteseydim bunu çok önce yapardım. Benim tek istediğim hakkım olan gazilik unvanını alabilmek. Uğruna canım pahasına çatıştığım devletim bana terör mağdurluğunu layık görmüş ama ben gaziyim' diye konuştu.

AYRICALIK TANINMADI

Vücudunda kalıcı sakatlık olmadığı gerekçesiyle gazi olamayan Yaşar, Şemdinli'de 17 arkadaşının şehit düştüğü kanlı saldırıda yaşadıklarını kimsenin anlayamayacağını söyledi. Yaşar, 'Bütün gece şehit arkadaşlarımın başında can çekiştim. Bacağımın kemiği dışarı fırlamıştı. Eğer ayağımdaki bot atel görevi yaparak kemiği tutmasaydı kan kaybından ölebilirdim' dedi. Aradan geçen 12 yıla rağmen o geceyi hiç unutamadığını dile getiren Yaşar, psikolojik desteğe ihtiyaç duyduğunu ancak kazandığı paranın temel ihtiyaçlarına bile zor yettiğini söyledi. Yaşar, 'Son çare olarak şoförlük için Orman Müdürlüğü'ne başvurdum. Terör mağduru olmama rağmen ayrıcalık tanınmadı' diye konuştu.

SINAVA GİRMESİ DOĞAL

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği

İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Gazi Zeynel Karaçanak

ise 'Engin Yaşar'ın gazi statüsünde olmadığından bu imtihana

tabi tutulması doğal' dedi.

KOMİSYONA SÖYLEMEMİŞ

Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, Engin Yaşar'ın bin 500 metre koşturulduğu iddialarına ilişkin, ''Kimliğini ve özelliğini imtihan komisyonuna söylememiş, 'Koşabilirim, kazanabilirim' iddiasıyla girmiş'' dedi. Kahveci, İzmir'de 3, Manisa'da 12 kişinin sınava başvurduğunu belirterek 'Kimse özrümüz var, koşamayız dememiş' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber