Hastanede sekreteri rehin aldı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Temmuz 2010 19:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KONYA'da eşi tarafından terk edilen 28 yaşındaki Y.T., özel bir hastanenin poliklinik servisinde çalışan sekreteri, üzerinde bomba olduğunu söyleyip, odanın kapısını kilitleyerek rehin aldı. Polis tarafından hastaneye çağrılan terk ettiği eşinin odaya girmesi için izin verdiği sırada Özel Harekat ekibi tarafından etkisiz hale getirilen Y.T. gözaltına alındı.

Yaklaşık 3 ay önce eşi tarafından terk edilen işsiz Y.T., merkez Selçuklu İlçesi Hastane Caddesi'ndeki özel bir hastanenin 2'nci kattaki polikliniklerine çıkarak, poliklinik sekreteri M.İ.'yi ?üzerimde bomba var' diyerek, kapıyı kilitleyip rehin aldı. Durumu fark eden hastane çalışanları polise haber verdi. Polis, Y.T.'yi ikna etmeye çalıştı.

Y.T.'nin ikna olmaması üzerine, hastaneye eşi F.T. ve yakınları geldi. Bu arada diğer odanın penceresinden, rehine kadına yemek verildi. Eşinin odaya gireceği söylenmesi üzerine ikna olan Y.T. kapıyı açtığı sırada Özel Harekat ekibi tarafından etkisiz hale getirildi.

Yaklaşık 3 saat süren rehin alma olayının ardından Y.T. gözaltına alındı. Polis, hastanenin önünde bekleyen gazetecilerin görüntü almasını engellemek için üç çıkış kapısı bulunan hastanenin bir kapısına ambulans, diğer iki kapısına da polis otomobili yerleştirildi. İlk olarak çarşaflarla gizlenerek boş bir sedye ambulansa kondu ve ambulans olay yerinden ayrıldı. Ambulansın olay yerinden ayrılmasının hemen ardından şüpheli Y.T. diğer kapıdan çıkarılarak polis otomobiliyle hızla olay yerinden uzaklaştırıldı. Olay ile ilgili soruşturma sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber