Denizcilik Müsteşarlığı ve İş Makemeleri Kanunlarındaki değişilikler kabul edildi

Haber Giriş : 03 Mart 2005 00:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Kurulu'nda, 'Denizcilik Müsteşarlığının Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı' ile 'İş Mahkemeleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı' yasalaştırıldı.

'Denizcilik Müsteşarlığının Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın yasalaşmasıyla birlikte, 'Gemi Adamlarının Eğitim, Belgelendirilme ve Vardiya Standartları Hakkındaki Uluslararası Sözleşme'ye uyum sağlanırken, Türkiye'nin bu yükümlülük çerçevesinde ve Uluslararası Denizcilik Örgütü uygulamalarına paralel olarak, gemi adamlarının eğitimi ve belgelendirilmesi ile bu faaliyetlerin denetlenmesine ilişkin hususlar düzenleniyor. Bu konuda yeni yasa hükmüne göre görev, Denizcilik Müsteşarlığı'na veriliyor.

'İş Mahkemeleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı'nın yasalaşmasıyla da ilk derece mahkemelerinden olan İş mahkemelerinin nihai kararlarının kesinlik kapsamı belirleniyor. Bu sınırlamalar dışında kalan kararlar aleyhine istinaf yoluna başvurabilme imkanı getiriliyor. Ayrıca bölge adliye mahkemelerinden verilen kararlara karşı temyiz yoluna başvurulmasına ilişkin esas ve usuller düzenlenerek, iş mahkemelerinde görülen davaların acele işlerden sayılması nedeniyle bu kararların bölge adliye mahkemesi ve Yargıtay'ca 3 ay içinde karara bağlanması öngörülüyor.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber