TRT, teftiş kurulu yöntmeliği değişti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Temmuz 2010 07:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

17 Temmuz 2010 CUMARTESİResmî GazeteSayı : 27644

YÖNETMELİK

Türkiye Radyo-Televizyon Kurumundan:

TÜRKİYE RADYO-TELEVİZYON KURUMU TEFTİŞ KURULU

YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 10/3/1991 tarihli ve 20810 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Teftiş Kurulu Yönetmeliğinin 2 nci maddesinin birinci fıkrasına ?Başkan? ibaresinden sonra gelmek üzere ?Refakat Müfettişleri,? ibaresi; aynı maddenin ikinci fıkrasına ?Başkan? tanımından sonra gelmek üzere ?Refakat Müfettişi: TRT Teftiş Kurulu Başkanına yardımcı olmak üzere görevlendirilen Müfettişleri,? tanımı eklenmiştir.

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 5 inci maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Başmüfettişliğe atanma, başkana vekâlet ve yardım

MADDE 5 ? Başmüfettişliğe, TRT Teftiş Kurulunda müfettiş yardımcılığı dahil en az on yıl görev yapmış müfettişler arasından atama yapılır.

Başkan geçici sebeplerle görevden ayrıldığında, yerine Başkanlığa tayin şartlarını taşıyan Refakat Müfettişlerinden biri Genel Müdür onayı ile vekâlet eder.

Teftiş Kurulu Başkanı, kendisine yardımcı olmak üzere yeterli sayıda müfettişi, Refakat Müfettişi olarak görevlendirebilir. Refakat Müfettişlerinin görev alanları Başkan tarafından belirlenir ve duyurulur. Refakat Müfettişliği süresi en fazla bir yıl olup, süresi dolanlar yeniden görevlendirilebilir.?

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 29 uncu maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?TRT Müfettiş Yardımcılığı giriş sınavını yapacak Kurul; Teftiş Kurulu Başkanının başkanlığında, Başkanın önerisi ve Genel Müdürün onayı ile belirlenen üç müfettiş olmak üzere dört kişiden oluşur. Genel Müdür isterse Kurula başkanlık yapabilir. Genel Müdürün katılması halinde Kurul, beş kişiden oluşur.?

MADDE 4 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Genel Müdürü yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber