Şafak öğretmene Köşk'ten destek

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Temmuz 2010 21:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye Şafak öğretmeni Beyazıt Öztürk'ün programında tanıdı. Osteosarkom hastası Türkçe öğretmeni Şafak Bay yaşam mücadelesiyle tüm Türkiye'ye örnek oldu. Amansız hastalıktan kurtulmak için çareyi yurtdışında arayan genç öğretmene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül destek sözü verdi.

Mısır ziyaretinden dönen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden bir açıklama yaptı. Şafak Bay'a geçmiş olsun dileğinde bulunan Gül, konunun arıştırılıp gereğinin yapılması için Sağlık Bakanlığı'na talimat verdiğini açıkladı.

Şafak Bay, Uğur Dündar, Yılmaz Özdil ve Gülben Ergen'in katıldığı Kanal D'deki Beyaz Show programında söz almış üniversite öğrencisiyken yakalandığı kemik kanseri nedeniyle sol bacağını kaybettiğini açıklamıştı. Öğretmenlik için atama beklerken hastalığının nüksettiğini söyleyen genç öğretmen sadece yaşamak istediğini belirtmiş ekranlardan herkese örnek olmuştu.

Yirmibeş yaşındaki Bay'ın yurtdışında tedavi olabilmesi için konserler düzenlendi. Bay koltuk değneğinden destek alarak sahneye gitarıyla çıktı, kanser nedeniyle hayatını kaybeden Kazım Koyuncu'nun ?İşte Gidiyorum' adlı parçasını seslendirdi.

Konserde 5 yıldan bu yana hastalığıyla mücadele ettiğini belirten Bay, bugünkü şartlar altında artık Türkiye'de tedavisinin mümkün olmadığını vurguladı. Özelikle Amerika'daki deneysel kanser tedavisiyle yeniden sağlığına kavuşmak istediğini anlatan Bay, her ne kadar söz konusu tedavide başarının garanti olmasa da hayata sıkı sıkıya tutunmak istediğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber