Kanser hastası Şafak öğretmen tedavi altına alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Temmuz 2010 13:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Kemik kanseri olan ve Abdi İpekçi Parkı'nda açlık grevi yapan öğretmen adayı Şafak Bay, Numune Eğitim Hastanesinde tedavi altına alındı. Standart tedavi seçeneklerinin tükenmesinden dolayı, Bay için yurt içi ve yurt dışı deneysel tedavi seçenekleri üzerinde durulduğu bildirildi.

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Nurullah Zengin, Ankara İl Sağlık Müdürlüğünden yetkililerin irtibata geçtiği Bay'ın hastanede tedavi altına alındığını söyledi.

Açlık grevinden dolayı hastanın sağlık durumunda bozulma meydana geldiğini, bu nedenle kendisine destekleyici tedavi verildiğini ifade eden Zengin, şöyle konuştu:

''Bir yandan destek tedavisi sürürken diğer yandan da yeni kanser tedavisiyle ilgili seçenekleri araştırıyoruz. Bu aşamada standart tedavi seçenekleri tükendiği için deneysel tedavi seçenekleri üzerinde duruyoruz. Bu konuda hasta ve ailesiyle de görüşüyoruz. Yurt içi veya yurt dışındaki en uygun deneysel tedaviyi uygulayacağız. Deneysel tedavinin değişik şekilleri var, ama ister yurt içinde ister yurt dışında, uygulayacağımız tedavinin hastaya maliyeti olmayacak.''

Zengin, onkoloji ünitesine yatırılan Bay için uygulanacak tedavi seçeneğinin gelecek hafta başında belli olacağını belirtti.

-AÇLIK GREVİNE BAŞLAMIŞTI-

Bay'ın kendisiyle irtibata geçen il sağlık müdürlüğü görevlilerine, 2005 senesinde yakalandığı kemik kanseri sonrası başvurduğu Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesinde diz, omuz, kalça ve akciğerlerinden metastaz nedeniyle birçok kez ameliyat edildiğini, sonrasında 7 kür kemoterapi gördüğünü, buradaki doktorunun kendisine, yapılacak bir şey olmadığını ifade ettiğini anlattığı belirtildi.

''2009 yılının Haziran ayında, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinden Özürlü Sağlık Kurulu Raporu aldığını, askerlikten muaf olduğunu, girdiği KPS5 sınavından aldığı puan dolayısıyla Türkçe öğretmenliği için atama beklediğini'' ifade eden Bay'ın yaptığı araştırmalar ve Amerika'daki kanser tedavi merkezleriyle görüşmeleri sonrasında, bu ülkedeki tedavisi için 750 bin TL istendiği öğrenildi.

İl Sağlık Müdürlüğü görevlilerine, ''Kendi imkanlarıyla bu parayı temin etmeye çalıştığını, ama başarılı olamadığını, çok sevdiği mesleği Türkçe öğretmenliğine başlayamadığı için de üzüntü duyduğunu'' dile getiren Bay'a, ''Tedavisiyle ilgili her türlü desteğin sağlanacağı'' güvencesinin verilmesi üzerine hastanın Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber