Ankara Valisi Yüksel: Ekili alanlara imar izni vermeyeceğiz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Temmuz 2010 20:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Valisi Alaattin Yüksel, geleceğin reçetesinin tarımda olduğunu belirterek, ?Biz bu toprakların bir karışını boş bırakmayacağız. Ekili dikili arazilerin bir tanesine imar izni vermeyeceğiz? dedi.

Vali Yüksel, tüm birim amirleriyle birlikte Kazan ilçesinde incelemelerde bulundu.

Yüksel'i, vekaleten görevli Kızılcahamam Kaymakamı Bilal Çelik, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve diğer yetkililer Kaymakamlıkta karşıladı.

İlçe hakkında bilgi alan Yüksel, merkez dışındaki ilçe ziyaretlerinden ilkini Kazan'a yapmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Kazan'ın kısa sürede hızlı gelişme gösterdiğini ifade eden Vali Yüksel, Kazan ve Kızılcahamam ilçeleri arasında kalan bölgenin çok değişik sektörlerin üretim alanı olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Yüksel, ?Bu bölgede yüksek teknolojiyle organize sanayi bölgeleri yapılabilir. Bunu yaparken de doğal dokunun korunması gerekiyor. Tarımı göz ardı etmeyeceğiz, geleceğin reçetesi tarımda? dedi.

Tarıma her türlü desteği vereceklerini kaydeden Yüksel, kalkınmasını gerçekleştirmiş, sosyal ve ekonomik ataklarını sağlamış Kazan'a destek olacaklarını kaydetti.

Kaymakamlık'taki görüşmeden sonra Vali Yüksel, ilçe caddelerinde dolaşarak esnaf ve vatandaşla sohbet etti.

Belediye Kültür Merkezi'nde ilçenin yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarlarla bir araya gelen Ankara Valisi, ? Kalkınma hareketinde insanımızın cebine nasıl daha fazla para koyarız konusunu unutmayacağız, ürün planlaması yapacağız, tarım ve hayvancılığı çok yüksek sesle konuşacağız? dedi.

Muhtarlar da Yüksel'den, su ve yol problemlerinin çözümüne öncelik verilmesini talep etti.

Buğday ekili bir tarlada incelemelerde bulunan Yüksel, tarla sahibine, valiliğin dane ve sap kayıplarının en az seviyeye indirilmesine yönelik genelgesini anlattı. Tarlada dane kaybının olup olmadığını inceleyen Yüksel, ?Biz bu toprakların bir karışını boş bırakmayacağız. Ekili dikili arazilerin bir tanesine de imar izni vermeyeceğiz. Biz asla böyle bir karar almayacağız? dedi.

İlçedeki domates, salatalık ve kesme çiçek seralarında da incelemelerde bulunan Yüksel, Fatma Ayaş isimli bir kadının ameliyat olma isteğinin yerine getirilmesi için yetkilileri görevlendirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber