MİT, ankesörlü telefonları dinliyor

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 23 Temmuz 2010 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Heron'ları çekin, PKK'lılar ölüyor' dinlemesinden çıkan ilginç detay

Kenan BUTAKIN / VATAN HABER MERKEZİ

Askeri Savcı Üçok, ?Heronlar'ı düşürün? ifadesinin geçtiği ses kaydına MİT'in bir ankesörlü telefonu dinleyerek ulaştığını, dinlemeye takılan cep telefonunun ise alakasız bir ismin üzerine kayıtlı olduğunu söyledi.

?TSK'da PKK'lı subaylar var ve ses kayıtlarında ?Heronlar'ı düşürün, çok fazla terörist vuruyorlar' diyorlar? iddiasına, soruşturmayı karartmakla suçlanan Albay Ahmet Zeki Üçok'un tepkileri sürüyor. Daha önec suçlanan kişilerle ilgili somut bir kanıt olmadığını, Üstteğmen Fırat Ç'nin görüşmenin yapıldığı sırada F-4 ile uçtuğunu, Selami Selçuk Ç'nin ise Napoli'de görevde olduğunu söylemişti. Askeri Savcı Albay Üçok, dün ?Sahte Çürük Raporu? davasından tutuklu bulunduğu Hasdal Askeri Cezaevi'nden Ankara Mamak Askeri Cezaevi'ne nakledilmeden önce, MİT'in tespit ettiği ses kaydıyla ilgili merak edilen soruları yanıtladı. İşte Üçok'un avukatı Serkan Günel aracılığıyla verdiği yanıtlar..

*Dinleme kararı yok, ankesörlüler dinleniyor

Bu dinlemenin ve ses kaydının yöntemine uygun elde edilip edilmediği MİT'ten müvekkilimiz tarafından yazılı olarak soruldu. MİT'in cevabı ?Biz ülke genelinde belli başlı yerlerdeki ankesörlü telefonları dinliyoruz. Mesela Ankara Kızılay meydanındaki gibi' biçiminde oldu. Yani herhangi bir dinleme kararı bulunmamakta. Burada CMK 135. maddesi ve bu maddede yer alan koşullar uygulanmadı.?

*Konuşmada isim tespit edemedi

?İnsansız hava araçları K.K.K'ya bağlı ve Batman'da konuşlu bulunuyor. Konuşmanın bir yerinde Fırat ismi geçiyor diyen de KKK savcısıdır. Müvekkilimiz Ahmet Zeki Üçok tarafından konuşmada böyle bir ismin geçtiği tespit edilemedi.?

* ?Posta kutusuna bırakıldı'

?Amiral ile ilgili ihbar mektubu Ahmet Zeki Üçok'un oturduğu lojman posta kutusuna bırakıldı. Müvekkilimiz bunun da düzmece olabileceğini düşünmüş ancak ihbarı soruşturmazsa hakkında soruşturma açarlar diye bu ihbarı değerlendirmeye almıştır.?

* Telefon alakasız bir ismin üzerine kayıtlı

?Ankesörlüden aranan telefonun Selami Selçuk Ç ile hiç bir alakası yok. Telefon alakasız bir ismin üzerine kayıtlı. Bu kişi yakalanıyor, soruşturuluyor olaylarla ilgisi olmayan kimi kimsesi olmayan bir vatandaş çıkıyor. ?

*?Ses kaydında Yarbay, Üsteğmen, PKK ya da Heron geçmiyor'

?Olayda Yarbay, Üsteğmen ya da PKK, Heron gibi hiç bir kelime geçmiyor. Basında yer alan iki isim hayatlarında hiç karşılaşmamış hiçbir telefon ya da yüzyüze irtibatları yoktur. Muhtemeldir ki Selami Selçuk Ç'nin isminin olaya karıştırılmasının nedeni, Karargahevleri soruşturması kapsamında zamanında Selami Selçuk Ç.'nin bilgisayarında Çok Gizli gizlilik derecesinde bir belgenin çıkmış olduğunun iddia edilmesidir.?

* ?Zamanlama kasıtlı olarak seçildi'

?Bu konuların 2007 yılından bu yana neden gündeme getirilmediği ve bugün güncelmiş gibi ilgi gördüğü sorusuna gelince; Pek tabii bu döneminde büyük bir önemi var. Özel kuvvetlerin kurulması gündemde ve kime bağlanacağı da tartışılmakta. Bu nedenle TSK'nın ve Genel Kurmay Başkanlığının yapratılmasının zamanlaması için bu konu da ayarlanmış olabilir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber