Sağlık Bakanı Akdağ, özel muayenelerine yönlendiren hekimlerin kendilerine bildirilmesini istedi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2010 16:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, vatandaşlardan kendilerini muayenehanelere yönlendirenler varsa derhal kendilerine bildirmelerini istedi. Akdağ, "Sağlık Bakanlığı ve teşkilatları olarak gerekeni yapacağız. Muayene konusu Anadolu'da çok yerde çözülmüş durumdadır. Nevşehir'de Sağlık Bakanlığı'na bağlı 116 uzman hekimden sadece 3 tanesinin özel muayenesi bulunmakta." dedi.

Bakan Akdağ, Tam Gün Yasası'nın bir bölümünü iptal eden Anayasa Mahkemesi ve Danıştay'a tepki göstererek, hukukun ufak bir azınlığın haklarını gözeterek, halkın yararına olmayan kararlar almamaları gerektiğini söyledi. Bakanlığına bağlı kuruluşlarda gezi ve incelemelerde bulunmak ve referandumla ilgili olarak halka yönelik düzenlenen bilgilendirme toplantısına katılmak üzere Nevşehir'e gelen Bakan Akdağ, ilk olarak Nevşehir Valiliği'ni ziyaret etti. Valiliğe gelişinde çiçekle karşılanan Akdağ karşılamaya gelenlerle tek tek tokalaştıktan sonra tören mangasını selamladı. Daha sonra Vali Osman Aydın'ın makamına geçerek ilin durumu hakkında brifing alan Akdağ, burada gazetecilere açıklama yaptı.

Anayasa Mahkemesi ve Danıştay tarafından bir kısmı iptal edilen Tam Gün Yasası hakkında gelinen durumu değerlendiren Akdağ, yasanın yüksek mahkemelerde bir kısmının iptal edildiğini belirtti. Akdağ, şunları söyledi: "Önce Anayasa Mahkemesi, ardından Danıştay paketin önemli bir kısmını ana muhalefet partisinin başvurusu üzerine iptal etti. Paketle sağlık alanında önemli kazanımlar sağlayacaktık. Biz yüzde 100 başarı hedeflerken yüksek mahkemelerin iptalleri sonrasında yüzde 50- 60 veya 70'lere indi. Muayenehanelerin tamamının kapanmasını istiyorduk. Ancak mahkemelerin iptal kararları sonrasında bir kısmının önü açık kaldı. İstediğimiz nokta gerçekleşmedi. Ancak hükümet olarak halkımızı muayenehane kapılarından kurtarmaya kararlıyız. Bu işin kanun, yönetmelik ve uygulama bölümleri var. Kanunun uygulanmasını takip edeceğiz. Vatandaşımızın her zaman yararına olan uygulamaları yapacağız. Şu anda uygulanmakta olan Sağlıkta Dönüşüm programı sonrasında vatandaşlarımız bütün devlet hastaneleri ile üniversite hastanelerine gidebilir hale geldi. Acil durumlarda beş kuruş para vermeden özel hastanelere gidip tedavi olabilir."

Vatandaşlardan kendilerini muayenehanelere yönlendirenler varsa derhal kendilerine bildirmelerini isteyen Akdağ, "Sağlık Bakanlığı ve teşkilatları olarak gerekeni yapacağız. Vatandaşımıza daima sahip çıkacağız. Bunu hiç kimse önleyemeyecek. Muayene konusu Anadolu'da çok yerde çözülmüş durumdadır. Bulunduğumuz şehir olan Nevşehir'de Sağlık Bakanlığı'na bağlı 116 uzman hekim görev yapmaktadır. Bunlardan sadece 3 tanesinin özel muayenesi bulunmaktadır. Bu konuda kanun maddesi olmamasına rağmen verdiğimiz teşvikler ve ek ödemelerle bu noktaya geldik." diye konuştu.

Hukukun yerindelik denetimi yaparak halkın yararına olan bir yasayı büyük ölçüde iptal ettiğini savunan Akdağ, "Bu durum hukukta reform yapılması gerektiğini de ortaya koydu. Hukuk tarafsız, objektif, hislerden uzak kararlar vermelidir. Verdiği kararlarda da halkın yararını gözetmelidir. Hukukçular aldıkları kararlarda halkın yararına yorum yapmalıdır. Ufak bir azınlığın haklarını gözeterek halkın yararına olmayan kararlar almamalıdır." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber