Polis'in polise baskını.../video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 29 Temmuz 2010 17:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul, Ankara ve Malatya'da insan kaçakçılığına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve aralarında kamu görevlileri ile biri emniyet amiri 6 polisin de yer aldığı 50 şüpheli hakkında 1 yıldan 30 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Emniyet Amiri Zeki Karamanlılar ve polis memurları Ahmet Duman, Abdulkadir Yüzseven , Tuncay Kaya, Sinan Korkmaz ve Yakup Kaya'nın "suç işlemek amacıyla örgüte üye olmak", "göçmen kaçakçılığı yapmak" ve "rüşvet almak ve vermek" suçlarından 9.5 ile 27'şer yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istedi. Sosyal Güvenlik Kurumu'nda memur olan İrfan Ünlü, Çalışma Bakanlığında vekaleten daire başkanlığı görevinde bulunan Necip Soy'un da aynı suçlardan 27 yıla kadar hapsi talep edildi.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN ELEKTRONİK POSTA ADRESİNE İHBAR YAPILDI İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Erşen Yılmaz tarafından hazırlanan 128 sayfalık iddianamede, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne ait elektronik posta adresine ihbar yapıldığı anlatıldı. İhbarda bazı kişilerin, göçmen kaçakçılığı yaparak haksız kazanç elde ettiklerine ilişkin ihbar yapıldığı belirtildi. Yapılan soruşturma sonucunda suç işlemek amacıyla bir örgüt kurulduğunun belirtildiği iddianamede, şüpheli Cuma Köprülü'nün örgütün kurucusu ve lideri olduğu şüpheliler Recep Dursun ve Kasım Zamanoğlu'nun da örgütün yöneticisi oldukları ifade edildi.

?EMNİYET AMİRİ VE POLİSLER ÖRGÜT ÜYELİĞİYLE SUÇLANIYOR" İddianamede, suç tarihlerinde Sosyal Güvenlik Kurumu'nda memur olan İrfan Ünlü, Çalışma Bakanlığında vekaleten daire başkanlığı görevinde bulunan Necip Soy, İstanbul Yabancılar Şube Müdürlüğünde görevli Emniyet Amiri Zeki Karamanlılar, polis memurları Ahmet Duman, Abdulkadir Yüzseven, Tuncay Kaya, Sinan Korkmaz ve Yakup Kaya'nın örgütün üyeleri olduğu belirtildi.

"ŞÜPHELİLER SAHTE EVRAK HAZIRLAMIŞLAR" Örgüt üyelerinin yurda yasal olmayan yollardan girmiş ya da yasal olarak girip vize süresi geçmiş ve yasal olarak yurtta kalma imkanı olmayan şahıslara ikamet izni, çalışma izni aldıkları belirtildi. Bu işleri Yabancılar Şube Müdürlüğü, Çalışma Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü İltica Dairesi Başkanlığında mevzuaata aykırı olarak vekaletsiz takip ettikleri belirtilen iddianamede, şüphelilerin bu konudaki işlemler sırasında eksik evrakların sahtelerini hazırlayarak resmi kurumlara ibraz ettikleri anlatıldı.

?ÖRGÜT, YABANCI BAYANLARIN YURTTA KALABİLMELERİ İÇİN FORMALİTE EVLİLİKLER YAPTIRMIŞLAR" İddianamede, örgüt üyelerinin yabancı kadınlara yurtta kalabilmeleri için Türk vatandaşı kişilerle formalite evlilikler yaptırdıkları, yapılan işlemler sırası da yabancılardan maddi menfaat temin ettikleri, örgüt kapsamında üye olan ya da örgüte bilerek yardım eden kamu görevlilerine rüşvet verdikleri ifade edildi.

EMNİYET AMİRİ SUÇLAMALARI REDDETTİ Şüpheli Emniyet Amiri Zeki Karamanlılar'ın savcılıkta alınan ifadesinde suçlamaları reddettiği, 2003 yılından bu yana İstanbul Yabancılar Şube Müdürlüğü Amir olarak görev yaptığını, kesinlikle kanun dışı bir eylem yapmadığını, sahte belge tanzim edilmesi için aracılık yapmadığını personeline emir vermediğini ve maddi menfaat temin etmediğini beyan ettiği belirtildi.

ŞÜPHELİLERİN 1 YILDAN 30 YILA KADAR DEĞİŞEN HAPİS CEZALARI İSTENDİ Şüpheliler Cuma Köprülü ve Kasım Zamanoğlu'nın "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek", "göçmen kaçakçılığı yapmak" ve "evrakta sahtecilik yapmak" suçundan 10.5 ile 28'er yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istendi. İddianamede, Recep Dursun'un da, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek", "göçmen kaçakçılığı yapmak" ve "rüşvet vermek" suçlarından 14.5 ile 30 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

KAMU GÖREVLİLERİNİN VE POLİSLERİN 27 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ İrfan Ünlü, Necip Soy, Zeki Karamanlılar, Ahmet Duman, Abdulkadir Yüzseven , Tuncay Kaya ve Yakup Kaya ve Sinan Korkmaz "suç işlemek amacıyla örgüte üye olmak", "göçmen kaçakçılığı yapmak" ve "rüşvet almak ve vermek" suçlarından 9.5 ile 27'şer yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istendi. Diğer 39 şüphelinin de benzer suçlardan 1 yıldan 30 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. Şüphelilerin önümüzdeki günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlanacak.

B BLOK POLİSLERİ, A BLOKTAKİ MESLEKTAŞLARINI GÖZALTINA ALMIŞTI İstanbul, Ankara ve Malatya'daki insan kaçakçılığı operasyonu kapsamında Vatan Caddesi'ndeki Emniyet müdürlüğü binasında Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 13 Şubat 2010 tarihinde, bloklar arasında operasyon yaparak meslektaşlarını gözaltına almıştı. B Blok'ta bulunan Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri binaların arasında bulunan tünelden geçerek A Blok'ta bulunan Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne gelerek polisleri gözaltına alınmıştı.



Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber