10 TL'lik yalın ADSL ücreti ucuz değil

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2010 11:21, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Uzun süredir beklenen telefonsuz internet bir diğer adıyla Yalın ADSL'in uygulanmaya başlaması, özel telekom operatörlerini memnun etti.

Ancak şirketler, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) Yalın ADSL hizmeti için belirlediği 10 liralık ücretin mevcut internet abonelerine fiyat avantajı sağlamadığını, sabit internete mobil internet rekabetine karşı bir avantaj oluşturmadığı ve ücretin Türkiye'deki toplam sabit internet abone sayısını artırıcı etkisi bulunmadığını savundu. Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER), tüketici hakları ve internet kullanımının yaygınlaştırılması açısından son derece önemli bir adım olarak nitelendirilen telefonsuz internet hizmetine ilişkin belirlenen 10 liralık sabit ücretin, vatandaş için ucuzluk getirmeyeceğini belirtti. Dernek tarafından yapılan çalışmaya göre telefonsuz internet ücretinin tüm vergiler dahil 6,15 lira olması gerekiyor. Mevcut internet aboneleri "telefonsuz internet" öncesinde "en düşük ücret" olarak, sabit telefon ücreti 12,33 lira (KlasikHaTT), internet erişim ücreti 26,81 lira (1 Mbit 4 Gbit kotalı) olmak üzere toplam 39,14 lira ödüyor.

Yalın ADSL hizmetiyle mevcut abonelere herhangi bir fiyat avantajı getirilmediğine, telefonsuz internet hizmetiyle yeni abone olacak tüketicilere "kısmen" fiyat avantajı sağlandığına ve mobil internet ücreti arasında fark bulunmadığına işaret edildi. TELKODER Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Ata Arıak da, "Mobile karşı rekabet şansı elde edilebilmesi ve toplam sabit internet abone sayısının artırılabilmesi için, Türk Telekom'un telefonsuz internet ücretlerini kendi iradesi ile indirmesinin kendi yararına olacağına inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber