Son dönemde görevi başında 6 trafik görevlisi şehit oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2010 12:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da dün akşam meydana gelen trafik kazasında görevi başında 2 trafik polisinin şehit olmasıyla yakın zamanda şehit olan görevli sayısı 6'ya ulaştı.

Trafik kontrolü yapan polisler, ardı ardına dikkatsiz ya da 'dur' ihtarlarına uymayan sürücülerin karıştığı kazalara kurban gidiyor. Trafik kurallarını düzene koymaktan sorumlu trafik polisleri daha önce de görevleri başında çeşitli kazalarda ya yaşamlarını kaybediyor ya da yaralanıyor. Uzmanlar, trafik polislerinin her zaman tehlikede olduğunu belirterek, yapılan uygulamalarda sürücülerin trafik kurallarına uymadığı için görev başındaki polislerin hayatlarına mal olabildiğini belirtti. Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği yetkilileri, Türkiye'de trafik kazalarında her yıl binlerce kişinin yaşamını yitirdiğine değinerek, bunlar arasında son zamanlarda görev başındaki trafik polisleri de olduğunu hatırlattı.

Dün akşam Ankara'nın ana arterlerden Eskişehir Yolu üzerinde kontrolden çıkan araç, denetim yapan Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin aracına çarparak, polis memurları Hilmi Özden ile Bülent Onay'ın şehit olmasına neden oldu.

Yakın zamanda meydana gelen benzer kazalar ise şöyle:

İki hafta önce Ankara-Aksaray karayolunda Şereflikoçhisar'ın Kızılkaya mevkiiinde trafik kontrolü yapan Bölge Trafik Amirliği'ndeki Üzeyir Yaş'a (43) bir otomobil çarparak hayatını kaybetti.

Temmuz ayının ilk haftasında Başkent'te 17 yaşındaki liseli trafik uygulaması yapan polisin 'dur' ihtarına uymayarak ölmesine sebep oldu. Turan Güneş Bulvarı'nda gece denetimleri yapıldığı esnada 'dur' ihtarına uymayan ehliyetsiz sürücü önce trafik güvenliği için kurulan dubalara daha sonra da trafik polisi İrfan Çimenoğlu'na çarptı. Polis memuru Çimen, olay yerinde hayatını kaybetti.

Ordu'da ocak ayında trafik kazasında trafik kontrolü yaptığı sırada polis memuru Mustafa Gökçek'e aşırı hız yapan bir araç arkadan çarparak, ölümüne neden oldu.

Edirne'de Keşan-Enez karayolunun Siğili köyü yakınlarında yol kontrolü yapan Jandarma Trafik Tim Komutanı Astsubay Başçavuş İbrahim Deri'ye alkollü araç kullanan bir sürücü çarparak ölmesine sebep oldu.

Öte yandan Ankara'da nisan ayında trafik uygulaması yapan ekiplerin 'dur' ihtarına uymayan bir araç sürücüsü polis memuru Yusuf Y.'ye çarparak yaralamıştı. Otomobilin altında ezilmekten son anda kurtulan Yusuf Y. kendisini yol kenarına atarak canını kurtarmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber