CHP'de yeniden Gürsel Tekin krizi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2010 14:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP'de aylar sonra yeniden Gürsel Tekin krizi yaşanıyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, yarın yapılacak parti meclisi toplantısında Gürsel Tekin'i genel başkan yardımcısı adayı göstereceğini açıkladı. Ancak Genel Sekreter Önder Sav'ın, Tekin'e CHP'de yönetim değişikliğinin ilk günlerinden bu yana var olan tepkisi sürüyor. Gözler parti meclisi üyelerinin kullanacağı oylarda.

Aslında üzerinden bir kaç ay geçti ama kriz bitmedi, liderini değiştiren Cumhuriyet Halk Partisi'nde Gürsel Tekin düğümü çözülmedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında Kılıçdaroğlu'nun en yakınındaki isimdi. Ama genel başkanlık yarışında işler değişti. Aralarına başka isimler girdi.

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, yani parti teşkilatı üzerindeki en etkili isim... Kılıçdaroğlu'nun liderliğindeki CHP'de Gürsel Tekin'in etkili rol almasını istemedi. Sonuçta onun dediği oldu. İstanbul İl Başkanlığı'ndan istifa eden Tekin beklentilerin aksine genel başkan yardımcısı olamadı, Tekin'e parti meclisi üyeliğinden başka görev verilmedi.

Ama aradan geçen zamanda Kılıçdaroğlu cephesinde işler değişti. CHP Genel Başkanı Tekin'i genel başkan yardımcılığına aday göstereceğini söyledi. Tarih de verdi; yapılacak ilk parti meclisi toplantısında...

Şimdi Kılıçdaroğlu referandum mitinglerine kısa bir ara verecek ve yarın 80 kişilik parti meclisini toplayacak.

Kılıçdaroğlu söylediği gibi Tekin'i genel başkan yardımcılığına aday gösterecek, yani yeniden sağ kolu olmasını için meclis üyelerinden oy isteyecek. Ama işler o kadar da kolay olmayabilir. Çünkü CHP kulislerinde dolaşan iddialara göre, Önder Sav'ın Tekin'e muhalefeti sürüyor.

Sav'ın yakın çevresine, "Genel Başkan'a tavır almam söz konusu değil ama ortada olumsuz tepkiler var" mesajı verdiği belirtiliyor.

İşte, CHP kulislerdeki bu iddiaların gölgesinde toplayacak Parti Meclisi'ni. 80 üye 'Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin olsun' önerisini oylayacak. CHP koridorlarında üç aydır gerginlik yaratan o düğüm çözülecek mi, sorunun yanıtı o toplantının sonunda belli olacak?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber