5 yıllık müdürlerin rotasyonuna Eğitim-Sen'den tepki

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 04 Ağustos 2010 13:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı, bir genelge yayınlayarak aynı okulda beş yıl görev yapan okul müdürlerini rotasyona tabi tuttu. Genelge, görev yeri değişecek müdürlerin ve bazı öğretmen sendikalarının tepkisine neden oldu, atamalar henüz yapılmadı ama, kararın muhatapları birbiri ardına dava açıyor. Süreç işlerken okullar da yeni eğitim ve öğretim yılına hazırlanamıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı bir genelge yayınladı, "Aynı okulda beş yılı tamamlayan okul müdürleri rotasyona tabi tutulacak" dedi. Okullar karıştı, okul müdürleri yeni eğitim öğretim yılına hazırlanmak yerine bekleyişe geçti.

Ülke genelinde 6 bin müdürün yeri değişecek. Değişecek müdürlerin altıda biri ise İstanbul'da.

Kentteki müdürlerin bin 57'si atanacağı okulu bekliyor ama asıl bekledikleri Eğitim-Sen'in açtığı davanın sonucu.

Karara itiraz eden okul müdürleri de yargının yolunu tuttu. Davalar kazanılırsa, müdürler atama gerçekleşse bile kendi okullarına geri dönecek. İşte bu bekleyiş okullarda kargaşaya yol açtı. Okullarda çivi bile çakılmıyor...

Eğitim-Sen'in itirazı, yol açacağı kargaşa ve hukuki sorunlar. Sendika yönetmelik aleyhine de dava açtı, genelge aleyhine de. Yürütmeyi durdurma talebi reddedildi ama dava esastan görüşülmeye devam ediyor.

Sendikanın da müdürlerin de itiraz ettikleri başlıklar şöyle:

- Genelge ile kazanılmış haklar göz ardı edildi.

- Uygulama ek ders kayıplarına yol açak.

- Müdürler puanlama yöntemiyle atanıyor. Bu yöntem telafisi mümkün olmayan hatalara yol açabilir.

- Yönetmelikte ifade edilen, liyakat ve kariyer şartı göz önüne alınmadığı için uygulama yönetmeliğe aykırı.

- Okul müdürleri, hiyerarşik sıralamada il milli eğitim müdürü, il mili eğitim müdür yardımcısı, şube müdürleri ve ilçe milli eğitim müdüründen sonra gelmektedir. Diğer yöneticilere uygulanmayan sistemin, hiyerarşik sıralamada sadece okul müdürlerine uygulanması hakkaniyetle bağdaşmamaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber