Elazığ Belediye Meclis üyesine yumruklu saldırı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 05 Ağustos 2010 12:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Elazığ Belediye Meclisi üyesi AK Parti'li 55 yaşındaki Murat Ünal, meclis toplantısının ardından evinin önünde kimliği belirsiz bir kişinin yumruklu saldırısına uğradı. Belediye Başkanı AK Partili Süleyman Selmanoğlu hakkında hazırladığı yolsuzluk raporuyla gündeme gelen Ünal, saldırıdan sonra kalp krizi geçirdi ve yoğun bakıma alındı. Ünal'ın dün yapılan Belediye Meclis toplantısında, yaklaşık 4 bin lira maaş alan iki belediye başkan yardımcısının maaşlarının asgari ücret seviyesine düşürülmesi için önerge verdiği öğrenildi.

Elazığ'da geçen Nisan ayında, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu hakkında, ağır eleştirilerin yer aldığı yolsuzluk raporunu hazırlayan Belediye Meclisi üyesi ve Denetim Komisyonu Başkan Murat Ünal, dün gece İzzet Paşa Mahallesi Şehit İlhanlar Caddesi'nde kimliği belirsiz bir kişinin yumruklu saldırısına uğradı.

Elazığ Belediye Meclisi toplantısına katılan Ünal, yine Ak Parti'li bir başka meclis üyesi Mehmet Tügen ile birlikte, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Kutlu ve Şükrü Köse'nin maaşlarının 4 bin lira üzerinde olduğunu belirterek, bunun asgari ücret seviyesine çekilmesi için önerge verdi. Oylama sonucunda, önerge gündeme alınmadan reddedildi. Bu duruma itiraz eden Ünal ve Tügan, önergenin en azından gündeme alınmasını istedi. Ancak, iki meclis üyesinin tüm itirazlarına rağmen önerge gündeme alınmadı.

EVİNİN ÖNÜNDE SALDIRIYA UĞRADI

Belediye Meclisi toplantısının ardından İzzet Paşa Mahallesi'ndeki evine yürüyerek giden Murat Ünal, kimliği belirsiz bir kişinin saldırısına uğradı. Arkadan yaklaşan kimliği meçhul kişi, önce Ünal'a küfür etti, ardından yumruklu saldırıda bulundu. Başında şişlikler oluşan Ünal, Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

ÜNAL: SALDIRIYI BEKLİYORDUM

Kalp rahatsızlığı olduğu öğrenilen Ünal, hastanenin acil servisinde DHA'ya yaptığı açıklamada saldırı anını şöyle anlattı:

?Konuşacak durumda değilim şu anda. Zaten beklenen bir şeydi, bekleniyordu. Bilemiyorum yani fazla detayını bilemiyorum. Yani benim konumumda olan herkes bu saldırıyı bekleyebilirdi. Benim de beklediğim bir saldırıydı yani. Arkamdan bir kişi yaklaşarak bana ağır küfürler etti. Ondan sonra da kafama vurmaya başladı. Şu anda daha fazla konuşamıyorum.?

HASTANEDE KALP KRİZİ GEÇİRDİ

İlk müdahalesinin Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde yapılan Murat Ünal, burada kalp krizi geçirdi. Doktorlar, kalp krizi geçiren Ünal'a ilk müdahaleyi yaptıktan sonra, sağlık durumunun kritik olduğunu belirterek, Fırat Üniversitesi Fırat Tıp Merkezi'ne sevk etti. Ünal'ın burada yoğun bakım ünitesinde tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

BAŞKAN SELMANOĞLU: BENİM KARINCA EZMEK İSTEMEYEN TAVRIM VAR

Olayın duyulmasından sonra hastane gelen Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, üzgün olduğunu ve saldırıyı şiddetle kınadığını söyledi.

Kendisinin, insanların burnunu dahi kanamasını istemeyen biri olduğunu belirten Selmanoğlu, karınca ezmek istemeyen bir tavrı olduğunu belirterek, bu olayların kendisini üzdüğünü belirtti. Selmanoğlu, ?Zaten arkadaşımızın kalple ilgili rahatsızlığı varmış. Tıp Fakültesi'ne sevk ettiler. Gerçekten üzgünüm, biz sadece insanların sevgisiyle uğraşıyoruz. Durumu hakkında hiçbir bilgi edinemedim, sadece stend takıldığını söylediler. Bir damarı kapalıymış, ona müdahale edilecek. Saldırganın kim olduğuna dair bir bilgim yok? diye konuştu.

?O OLAY 5 AY ÖNCEKİ MESELE'

Ünal'a hastanede ziyaret ettikten sonra bir kez daha açıklama yapan Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, ?Gördüm, arkadaşımla görüştüm. Onu iyi ve huzurlu görünce ben de rahatladım. Demin çok üzülmüştüm, ambulansla getirilirken görünce durumu ağır sandım. Arkadaşımızın kalpten bir sıkıntısı varmış. Sohbet ettim içeride, durumu iyi, bu da bizi rahatlattı. Bu konunun başlangıcına gidersek tabi bu işi kim yaptı, nasıl yaptı, biz onu şiddetle kınıyoruz. Kınamaktan öte terbiyesizce, ahlaksızca bir şey bu? dedi.

Selmanoğlu, ?Saldırı Murat Ünal'ın hazırladığı yolsuzluk raporu ve Denetim Kurulu Başkanı olmasıyla bağlantılı olabilir mi?' sorusuna ise, ?O olaylar, 4-5 ay önceki meseleler. İnsanlar kin ve nefret tutmamalı? yanıtını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber