İtfaiyecilerden vuvuzelalı eylem - Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Ağustos 2010 13:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜRKİYE genelinde Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne (DHMİ) bağlı itfaiye çalışanları, özlük ve sosyal hak talepleri için İstanbul Atatürk Havalimanı'nda vuvuzelalı eylem yaptı.

Sıcak havaya rağmen DHMİ İstanbul Başmüdürlüğü binası önünde toplanan ve ellerinde dövizlerle özlük ve sosyal hak taleplerini dile getiren itfaiye ekipleri, ?İtfaiyenin sorunu DHMİ'nin onuru, Direne direne kazanacağız? sloganlarıyla yetkilileri protesto etti.

DHMİ'ye bağlı itfaiye personeli adına bir basın açıklaması yapan Birleşik Taşımacılık Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Yakup Tağı, şunları söyledi:


?TC Ulaştırma Bakanlığına bağlı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından işletilen 40'a yakın havaalanında yaklaşık 780 itfaiyeci yeni adıyla ARFF (Havaalanını Kurtarma ve Yangınla Mücadele) personeli görev yapmaktadır. ARFF personeli kurum personel ücret skalasının en alt grubundan ücret almaktadır. Uçak hizmetlerine en yakın birimlerden biri olmasına rağmen havacılık tazminatını en alt guruptan almaktadır. Asli görevleri dışında diğer hizmet alanlarında çalıştırılmamaktadır.?

DHMİ ARFF personelinin sorunlarını ve talepleri konusunda muhataplarının DHMİ Genel Müdürlüğü olduğunu belirten Tağı, taleplerinin yerine getirilmemesi takdirde sendika olarak, ARFF personelinin yasal platformlarda her türlü eylem ve etkinliklerinde yanlarında olacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber