Çelik: Öğrenci affı haftaya tamam

Haber Giriş : 05 Mart 2005 12:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ?'öğrenci affı'' konusunun gelecek hafta toplumun gündeminden düşeceğini söyledi. Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaattin Dinçer, çeşitli nedenlerle üniversitelerle ilişiği kesilen 3 öğrenci ile Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'i makamında ziyaret etti.

Bazı muhalefet milletvekillerinin ?'af yasası'' konusunda talepte bulunduklarını kaydeden Çelik, yasanın teklif olarak TBMM Genel Kurulu'na geldiğini, ancak Cumhurbaşkanı Sezer tarafından esasa yönelik olarak değil ancak usul yönünden iade edildiğini hatırlattı. Anayasa hukukçusu olmadığı için iade gerekçesi konusunda görüş belirtemeyeceğini anlatan Çelik, ?'Yasal boşluk olmaması için gerekenler yapıldı. TBMM Kanunlar Daire Başkanlığı nitelikli çoğunluk gerekmiyor dedi. O gün birleşimi yöneten TBMM Başkan Vekili de nitelikli çoğunluğun gerekmediğini ifade etti'' dedi. Çelik, gelecek hafta ?'Öğrenci affı''nın TBMM'de ele alınacağını belirterek, ?'Bu konu önümüzdeki hafta toplumun gündeminden düşecektir. Bu mesele bitecektir'' diye konuştu Alaattin Dinçer ise, hangi nedenle olursa olsun eğitim hakkını kaybeden öğrencilere yeniden bu hakkın verilmesini başından beri savunduklarını ve savunmaya da devam edeceklerini kaydetti.

Dinçer: Eğitim hakkı engellenemez

Herkesin problemi çözmede samimi ve içten davranmasını isteyen Dinçer, ?'Bu konu siyasilerin pinpon topu olmasından çıkarılmalıdır. Hiçbir güç hangi nedenle olursa olsun eğitim hakkının kullanılmasını engellememelidir'' dedi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber