3 banka daha nema kredisi veriyor

Haber Giriş : 05 Mart 2005 19:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nema karşılığı kredi veren Ziraat Bankası, uygulamayı askıya aldı. 1 milyon kişiye kredi veren Ziraat, uygulamayı askıya aldı. İştahı kabaran 3 banka daha nema kredisi veriyor.

Kredi kartı borçlarını azaltmak için başlatılan nema karşılığı kredi amacına ulaştı.

Yaklaşık 14 katrilyon olan kredi kartı borçlarında 500 trilyon lira azalma oldu.

Gelen yoğun ilgi nedeniyle 11 marta kadar askıya alınan uygulamada bugüne kadar 1 milyon kişiye, yaklaşık 800 trilyon liralık nema kredisi kullandırıldı.

Ziraat Bankası'nın başlattığı nema kredisinden yararlananların sayısı 1 milyona ulaştı. Yaklaşık 4.9 milyon nema alan vatandaşın, 1 milyonu kredi kullanmak için Ziraat Bankası şubelerine koştu.

Banka yoğun talep karşısında uygulamayı 11 Mart'a kadar askıya aldı. Bugüne kadar kullandırılan nema kredisi ise yaklaşık 800 trilyon lira.

Kredi kartı borçlarının azaltılması için başlatılan uygulama önemli ölçüde amacına ulaştı ve hem tüketici, hem de bankalar rahat bir nefes aldı.

3 BANKA UYGULAMAYA BAŞLIYOR

Yaklaşık 14 katrilyon olan kredi kartı borcunda 500 trilyon azalma oldu. Kredi kartı borçlarının 13 katrilyon 457 trilyon lirayla yılbaşından sonraki en düşük seviyeye indiği bildirildi. Kredi kartına ayda yüzde 5 faiz ödeyen vatanda?lar , devletin kasasında duran nema alacağına karşılık yüzde 2 faiz ödemeyi tercih etti.

Ziraat Bankası'nın başlattığı nema kredisi uygulamasında sağlanan büyük ba?arı özel bankaları da bu alanda rekabete sokuyor. Ziraat'in ardından nema kredisi uygulamasına İş Bankası, Akbank ve Garanti Bankası da başlıyor. Maaşlarını bu bankalardan alan vatandaşlar son nema taksidinin beş katı kadar kredi kullanabilecek.

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber