Askeri kurumdaki yolsuzluk davasına devam edildi

Haber Giriş : 06 Mart 2005 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖKK'nın Gölbaşı tesislerinde kullanılan malzeme için Aksaz Üssü'ne oranla beş kat yüksek fiyat belirlenmiş

Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın (ÖKK) Gölbaşı Oğulbey'deki tesislerinin inşaatında kullanılan malzeme için belirlenen birim fiyatın 'Aksaz Üssü'nde belirlenenden beş kat fazla' olduğu ortaya çıktı.

Oğulbey'de devletin toplam 118.6 milyon YTL zarara uğratıldığı iddiasıyla 39 sanık hakkında açılan davaya dün Genelkurmay Başkanlığı Askeri Mahkemesi'nde devam edildi.

Kefeli: Fiyat normal
Davada sanık olarak dinlenen ve dönemin Milli Savunma Bakanlığı İnşaat Emlak Dairesi'nde keşif subayı olan emekli yarbay Seracettin Kefeli, Oğul bey tesisleri için satın alınan alüminyum doğramalarda kullanılan malzemenin et kalınlığının 3.2 mm olduğu için özel imalat sayıldığını söyledi. Kefeli, bu nedenle de fiyatının yüksekliğinin normal olduğunu öne sürdü.
Savcı binbaşı Zekeriya Duran ise, inşaatta kullanılan alüminyum doğramalara ilişkin fiyat farkına dikkat çekti. Özel Kuvvetler Komutanlığı inşaatını üstlenen Ali Osman Özmen İnşaat A.Ş.'nin aynı özellikteki malı aynı tarihlerde (1997) hem Aksaz Üssü'nde hem de ÖKK inşaatında kullandığını belirten Duran, Aksaz ihalesinde alüminyum doğramanın kilo fiyatının 978 bin lira (98 yeni kuruş), ÖKK ihalesindekinin ise 4 milyon 914 bin 13 lira (4.91 YTL) olduğunu söyledi.

'Keşifte mangal yaparız'
Sanıklardan yüzbaşı Türker Cinci'nin avukatı Kemal Karabulut, inşaat mahallinde keşif talebini yineledi ve bunun yakın bir tarihte yapılmasını istedi. Hâkim yarbay Aykanat Kaçmaz ise tutanaklara geçirilen bu talebin henüz değerlendirilmediğini söyledi. Bunun üzerine sanık avukatlarından Ali Fahir Kayacan "Sayın hâkim keşfi havalar biraz ısınınca yapalım. (Eliyle et çevirir gibi yaparak) Hem mangal da yaparız" dedi. Kayacan'ın bu sözleri salondakileri güldürdü.

Kesin hesap tartışması
Yasalara göre, geçici teslim yapıldıktan sonra altı ay içinde kesin hesabın çıkarılması gerektiğini vurgulayan avukat Kayacan, ilgililer hakkında görevi ihmal suçlamasıyla suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.
Savcı Duran ise, kesin hesabın projesi olmayan ilamatlar bulunduğundan ve projelerin onaylanma çalışmaları sürdüğünden çıkarılamadığını öğrendiklerini söyledi. Hâkim Kaçmaz suç duyurusu talebini reddederken, kesin hesap çalışmalarının ne aşamada olduğunun sorulmasını kararlaştırarak duruşmayı erteledi.

http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=145561

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber