'Temizlik personeli ameliyatlı hastaya pansuman yaptı' iddiası

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2010 10:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kırklareli Devlet Hastanesi'nde ameliyat olan bir hastaya temizlik görevlisi tarafından pansuman yapıldığı ileri sürüldü. Temizlikçinin müdahalesi sebebiyle ameliyat yerinin geç iyileştiğini iddia eden hastanın yakınları şikayetçi oldu.

İddiaya göre, Zeynep Arın 13 Temmuz'da rahatsızlıkları artınca Kırklareli Devlet Hastanesi'ne müracaat etti. Yapılan tetkikler sonucu ameliyat yapılmasına karar verilen Arın'a 21 Temmuz'da operasyon gerçekleştirildi. Zeynep Arın'ın kızı Nazlı Arın Bulut, ameliyatın ardından annesinin pansumanını temizlik görevlisinin yaptığını savundu. Bulut, şu iddialarda bulundu: "Doktor Mustafa Topçuoğlu vizite için dolaşırken temizlikçi de onunla gezerek hastalar hakkında bilgi ediniyordu. Hangi hastaya sonda takılacak, nasıl pansuman yapılacak diye bilgi alıyordu. Bir ara temizlikçi yanımıza gelerek hafta sonu çalışmadıklarını, kendileri gibi birkaç hastanın pansuman yapılması gerektiğini belirterek, isterlerse para ile gelip bu işlemi gerçekleştirebileceğini ifade etti. Kabul etmeyince anneme üç gün pansuman yapılmadı. Durumu iyice ağırlaştı. Durumu doktora söyledim. Doktorun yanına gelen temizlikçi ise 'beni idareye bu şikâyet etti. Onların hiçbir işine bakmayacağım. Pansumanlarını yapmayacağım' dedi. Bu durum üzerine doktor dışarıdan kolostomi torbası almamı, onu taktıklarında sıkıntının çözüleceğini söyledi. Ayrıca serviste yatan annem için ilaç ve malzeme almam gerektiğini söylediler. Doktora sorduğumda 'yatan hasta için reçete yazmıyoruz siz paranızla alıyorsunuz, sonra yazdırırsınız' ifadesini kullandı."

Nazlı Arın Bulut, Hasta Hakları ile Kırklareli Sağlık Müdürlüğü'ne şikayette bulunarak, benzer durumun başka hastaların başına gelmemesi için tedbir alınmasını istediklerini dile getirdi.

İLGİLİLER İDDİALARI CEVAPLADI

Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Hasta Hakları Komisyonu Başkanı Murat Pek, konuyla ilgili şikayetin kendilerine ulaştığını, 10-15 gün içerisinde sürecin tamamlanıp komisyondan kararın çıkacağını belirtti.

Doktor Mustafa Topçuoğlu ise hastaya pansumanı ve servisin pansumancısının yaptığını ifade etti. Topçuoğlu, dışarıdan ilaç ve malzemeyi ise heyete sokamadıkları için aldırdıklarını söyledi.

Hastanenin Başhemşiresi Cemile Güner konuyla ilgili olarak şunları kaydetti: "Normalde bizim servislerde sağlık memuru personelimiz var. Onlar sonda ve pansuman işlerini yaparlar. Personel de ona yardımcı oluyor. Personel kendi başına yapmamıştır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber