MHP'li Tankut, SBS iddialarını Meclis'e taşıdı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2010 15:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, bu yıl yaklaşık 3 milyon öğrencinin girdiği Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonucuna etki eden Okulun Yılsonu Başarı Puanlarının (YBP) aynı okuldaki öğrencilere farklı değerlerde yansıtıldığı yönündeki iddiaları Meclis gündemine taşıdı.

Bazı velilerin konu hakkında şikayetlerini ilettiği Tankut, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun cevaplaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi. Tankut, "Yarım puanın bile bir öğrenciyi bin sıra ileri ya da geri atabileceği sistemde, milyonlarca öğrencimizin ve elbette onların ailelerinin geleceğini ilgilendiren bu yanlışlıklar, Milli Eğitim Bakanlığı için yeni bir skandaldır. Ciddi hak kayıplarına neden olacak, devlete olan güveni zedeleyecek bu yanlışlıkların acil olarak düzeltilmesi gerekmektedir" dedi.

Tankut, şu soruları yöneltti: "Bu yıl yapılan SBS sonuçlarında YBP'nın aynı okuldaki öğrencilere farklı uygulandığı konusunda bilginiz var mıdır?. Bilginiz var ise, bu yanlışlığın düzeltilmesi hususunda neler yapılmıştır, neler yapılmaktadır?. Ciddi hak kayıplarına, mağduriyetlere neden olacak bu yanlışlığın sebebi nedir?. Merkezi sistemde sınav sonuçlarına etki edecek içeriden ya da dışarıdan bir müdahale olmuş mudur? Sisteme içeriden ya da dışarıdan müdahale olmuş ise, sorumlular hakkında bir soruşturma açılmış mıdır?. Bu tür yanlışlıklar daha önceki yıllarda da yaşanmış mıdır ve bu konuda geriye dönük bir araştırma yapılacak mıdır?. Milyonlarca velinin bizzat Bakanlığa başvurma şartının yerine getirilmesi imkânsız olduğuna göre, sorunu ve yanlışlığı kökten çözecek bir çalışmayı başlatacak mısınız?."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber