Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma. İşçilere ilk altı ay için seyyanen 55 milyon lira, ikinci altı ay için yüzde 9, üçüncü ve dördüncü altı aylar içinse yüzde 5 artı enflasyon farkı verilecek.

Haber Giriş : 23 Temmuz 2003 05:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlandı. İşçilere ilk altı ay için seyyanen 55 milyon lira, ikinci altı ay için yüzde 9, üçüncü ve dördüncü altı aylar içinse yüzde 5 artı enflasyon farkı verilecek.

HÜKÜMET ile Türk - İş arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, dün akşam sonuçlandı. Varılan mutabakatı, Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin ile Türk iş Başkanı Salih Kılıç, birlikte basın toplantısıyla açıkladı.

Varılan mutabakatı Bakan Şahin şöyle açıkladı:
?İlk altı ay için üzerinde mutabık kaldığımız protokol, 55 milyon seyyanen bir artışı öngörüyor. İkinci altı ay için yüzde 9, üçüncü ve dördüncü altı aylık dönemler için yüzde 5 artış ve bu geride kalırsa enflasyon farkı üzerinde anlaşmış olduk. Bu protokolden sonra ayrıca toplu sözleşmeyi imzalamak için de bir çalışma yapacağız. Ben anlayışları sebebiyle Türk İş Başkanı Sayın Salih Kılıç ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlara teşekkür ediyorum.?

Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç da, konuşmasında şunları söyledi:
?Altıncı ayında devam eden kamu toplu iş sözleşmeleri bu akşam Sayın Başbakan Yardımcımızın da gayretleri ve göstermiş olduğu hassasiyetle sonuçlanmış noktadadır. Kendilerinin arz ettiği gibi, bu toplu iş sözleşmesinin ücret yanı olduğu gibi istihdam boyutu da önem arz etmektedir. Bu nedenle eksik bir tarafını da tamamlayarak düşük ücretlerin iyileştirilmesi konusundaki ilaveleriyle birlikte ücret maddeleri dışında özelleştirme mağduru arkadaşarımızın yeniden işe yerleştirilmesi, ayrıca devamlı surette uygulamasında karşı karşıya kaldığmız, zorunlu emeklilik uygulamasının dışında kalmasının ve gönüllü emekliliğe devam edilmesi mutabakatı sonucunda toplu sözleşmeyi bitirmiş durumdayız. Hayırlı olsun. Yarın ayrıntılı açıklamayı yapacağız.? Kılıç, sosyal ücretlerdeki artışı da açıkladı: ?Her ay ödenen sosyal yardım ilk altı ay 40, ikinci altı ay ise 45 milyon lira olarak belirlendi.?

H.O.Tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber