Merdiven altı tatlıları zehir saçıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2010 19:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Ramazan'la birlikte tatlı satışları da artış gösterdi. Adapazarı Şekerciler ve Pastacılar Odası Başkanı Halil İbrahim Yaman, "Merdiven altlarında gelişi güzel malzemelerden üretilen ağlıksız tatlılar zehir saçıyor." dedi.

Başkan Yaman, yaptığı açıklamada, Ramazan ayı ile birlikte tatlı satışlarında da büyük artış yaşandığını dile getirerek , merdiven altı diye tabir edilen yerlerde sağlık ve hijyen kurallarına uyulmadan üretilen tatlıların, özellikle Ramazan ayında daha fazla satışa sunulduğunu kaydetti. Yaman, şu uyarılarda bulundu:

"Sağlıksız ve kayıtsız bir şekilde üretim yapıp milleti zehirliyorlar. Burada yapılacak olan denetimlerin yanı sıra vatandaşlarımızın da son derece duyarlı, hassas ve dikkatli olmalarıdır. Sağlıklı şekilde işini yürüterek hizmet eden, istihdam sağlayan ve kayıtlı çalışan esnaflarımızdan alışveriş yapılmalıdır."

Ramazan ayında dönercilerin, lokantaların ve bakkalların ve ayrıca gıda ile alakası olmayan bir çok işyerinin tatlı satışına başladığını vurgulayan Yaman, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Kalitesi ne olduğu belli olmayan hatta üretim izinleri dahi olmayan yerlerin halka satış yapmalarına hem halkımız için hem de esnaflarımız için asla müsaade edilmemeli. Büyükşehir Belediyesi ve Adapazarı Belediyesi zabıta ekipleri tarafından bugünden itibaren sıkı denetimler başlayacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber