2010-ÖSYS Yerleştirme sonuçları/ TIKLAYIN

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Ağustos 2010 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre üniversite yerleştirme sonuçları bugün saat 10.00'da açıklandı.


SONUÇLAR İÇİN TIKLAYINIZ


Yerleştirme sonuçları bugün saat 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin ?www.osym.gov.tr? internet adresinden öğrenilebilecek. Beş ayrı oturumda gerçekleştirilen LYS sonucunda, 784 bin 564 aday, 180 ve üstünde puan alarak tercih yapmaya hak kazanmıştı.

Sayısal istatistikleriçin tıklayınız...

2010-ÖSYS MERKEZİ YERLEŞTİRME SONUÇLARI

11 Nisan 2010'da yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile 19-20 ve 26-27 Haziran 2010'da yapılan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına ağırlıklı ortaöğretim başarı puanlarının katılması ile hesaplanan Y-YGS ve Y-LYS puanlarına göre adayların yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri sonuçlanmıştır.

Yerleştirme işlemi sınavsız geçiş hakkına sahip meslek lisesi mezunlarını da kapsamıştır. Adaylar, yerleştirme sonuçlarını internetten öğrenebileceklerdir. 2010-ÖSYS Sınav Sonuç Belgeleri adaylara gönderilmeyecektir. Adaylara ilişkin yerleştirme ve kimlik bilgilerini içeren fotoğraflı aday listeleri üniversite rektörlüklerine elektronik ortamda gönderilecektir.

Yükseköğretim programlarına kayıtlar 31 Ağustos - 7 Eylül 2010 tarihleri arasında yapılacaktır. Adaylar, kayıt için gerekli belgelerle birlikte yerleştirildikleri üniversitelere başvurmalı ve kayıtlarını yaptırmalıdırlar.

Adaylar, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından sağlanan burs, kredi, katkı kredisi ve yurt başvurularını http://www.kyk.gov.tr internet adresinden yapabileceklerdir.

Kamuoyuna duyurulur.

Tercih Yapma Hakkına Sahip Olan ve Tercih Gönderen Aday Sayıları

Örgün Yükseköğretim Programlarının Kontenjanları

Örgün Yükseköğretim Programlarına Yerleşen Aday Sayıları

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber