Konya'da 80 STK'dan referanduma 'evet' çağrısı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2010 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi, milletin istediği olsun, baskıcı yaklaşımlara son verilsin ve iktidarlar yetki özürlü olmasın isteniyorsa referandumda evet denilmesi gerektiğini söyledi.

Konya'daki sivil toplum kuruluşlarından da referanduma evet desteği geldi. 80 sivil toplum kuruluşu adına Konya Gazeteciler Cemiyeti'nde açıklama yapan Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi, herkesi evet demeye davet etti. Referandumda yeni süreçlerin kapısının açılmasını istediklerini belirten Selvi, "Konu ülkemizin geleceği açısından ciddidir. Millet kazanacak, topluma baskı oluşturanlar kaybedecektir. Türkiye'nin modernleşme sürecinde hukuk inşası, milletimizin doğal istekleri

yerine, dönüştüren bir anlayışı öne çıkardı. Bir dayatma söz konusudur. Halbuki anayasalar yaşam sürecinin motorudur. Güç odaklarına karşı bizi korur, geliştirir. Statükodan beslenenler ve imtiyazlı sınıflar olağan şartlarda hazırlanacak anayasa istemiyor. Toplum ve onun isteklerinin doğrudan yansımasını bir tehdit, tehlike olarak görüyor. Bunun en bariz örneği anayasanın 10 ve 42. maddelerinde yapılan değişikliktir. Anayasa değişikliği yürütmenin prangalarının bir kısmını söküyor. Pek çok kesimin beklediği

sorunlara çözüm üretiyor. En önemlisi darbecilerin anayasa güvencesine alındığı utanç maddesi kaldırılıyor. Milletin istediği olsun, baskıcı yaklaşımlara son verilsin, iktidarlar yetki özürlü olmasın istiyorsak 'evet' demeliyiz" şeklinde konuştu.

Milletin darbelerden ve darbecilerden çok çektiğini de ifade eden Selvi, vatandaşın sandıkta önemli bir atılım yaparak parti taassubunu bir kenara bırakıp iyi bir tercih yapacağını savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber