Tel Aviv Büyükelçiliği'nde rehin alma girişimi: 1 yaralı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2010 21:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliği'nde akşam saatlerinde bir rehin alma girişimi yaşandı. Büyükelçiliğe giren ve iki kişiyi rehin almaya çalışan Nadim İncaz adlı bir Filistinli vurularak etkisiz hale getirildi.

İsrail'in Tel Aviv kentindeki Türk Büyükelçiliği'ne giden bir Filistinli, 18:30 sıralarında İsrail polisi ve türk korumaları geçerek büyükelçilik binasına girdi.

Sığınma talebinde bulunan Filistinlinin daha sonra iki kişiyi rehin almaya çalıştığı, bu sırada Türk korumalar tarafından vurularak etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Dışişleri Bakanlığı, olayla ilgili yaptığı açıklamada, büyükelçiliğe birinci katın camını kırarak giren şahsın, güvenlik görevlileri tarafından etkisiz hale getirildiğini ve sorgulandığını belirtildi.

Bakanlığın yazılı açıklamasında, ''şahıs tarafımızdan sorgulanmakta; olay hakkında derinlemesine araştırma yapılmaktadır'' denildi.

Büyükelçilik görevlilerinin herhangi bir sağlık sorununun bulunmadığının kaydedildiği açıklamada, olaya ilişkin olarak da şu bilgiler verildi:

''Filistinli olduğunu iddia eden bir şahıs, elinde bıçak, benzin bidonu ve sonradan oyuncak olduğu anlaşılan bir tabancayla Tel Aviv Büyükelçiliğimize, birinci katına tırmanıp camını kırmak suretiyle girerek iltica etmek istediği yönünde bağırıp çağırmaya başlaması ve Muavin Konsolosu rehin almaya teşebbüs etmesi üzerine Büyükelçiliğimiz güvenlik görevlileri tarafından etkisiz hale getirilmiştir.''

Olayın, Türk toprağı olarak kabul edilen büyükelçilikte yaşanması nedeniyle, İsrail polisinin müdahale hakkı bulunmadığı, 32 yaşındaki Filistinlinin akıbetine Türk yetkililerin karar vereceği belirtildi.

İsrail basını, söz konusu Filistinlinin psikolojik sorunları bulunduğunu ve dört yıl önce de İngiltere'nin İsrail Büyükelçiliği'nden sığınma istediğini öne sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber