Aile hekimliği uygulaması şirket işçilerini tedirgin ediyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Ağustos 2010 23:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

20 Eylül'de aile hekimliği uygulamasına geçecek olan Sivas'ta Sağlık Müdürlüğü bünyesinde çalışan 144 şirket çalışanının işsiz kalma riski doğdu.

Kısa adı KAŞİD olan Kamu Şirket İşçileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Adem Kuru ve dernek yönetim kurulu üyeleri Davut Irmak ve Sefer Topçu gazetemizi ziyaret ederek endişelerini dile getirdiler.

KAŞİD Genel Başkanı Kuru, Sivas genelinde Sağlık Müdürlüğü bünyesinde 144 şirket çalışanının bulunduğu ve bunların aileleri ile birlikte 600 kişiye tekabül ettiğini söyledi.

Aile hekimliği uygulaması ile birlikte Sağlık Müdürlüğüne gönderilen ödeneklerin büyük ölçüde azalacağını ve bu ödeneklerin sadece Sağlık Müdürlüğü çalışanlarına yeteceğini dile getiren Kuru, bu sebeple şirket işçilerinin işsiz kalma riski ile karşı karşıya kaldığını söyledi.

Kuru, ?İktidarın, muhalefetin ortaya koyduğu en büyük sorun işsizlik olurken, aile hekimliği uygulaması var olan işsizliğin artmasına neden olacaktır. Dernek olarak Sivas'ta tüm siyasi parti temsilcileri, sendikalar ve sivil toplum örgütleri ile görüşmeler yaptık. Ama pozitif anlamda bir destek alamadık. Sivas'ta çalışan 144 şirket işçisinin 30 Aralık 2010 itibariyle işten çıkışları verilecektir. Bu insanların işten çıkarılması yerine yeni önlemler alınmalı ve insanlar mağdur edilmemelidir.

Türkiye genelinde bu şekilde çalışan 10 bin işçi var. Bunlar mahkemelere başvurarak tazminatlarını alabilirler bu devlete daha fazla külfet getirecektir.Bu konuda Türkiye'de kamuoyu oluşturulması adına özellikle basına ve tüm kesimlere önemli görevler düşmektedir? dedi.

Hürdoğan gazetesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber