Eğitim Sen'den polis müdahalesine kınama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Ağustos 2010 12:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Sen Merkez Yönetim Kurulundan yapılan açıklamada, ataması yapılmayan öğretmenlerin oturma eylemine yapılan polis müdahalesinin kınandığı bildirildi.

Yazılı açıklamada, yıllardır öğretmen olarak atamalarının yapılmasını bekleyen öğretmenlerin, Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu'nun çağrısıyla geçen Pazar günü Ankara'ya gelerek atamalarının yapılması istemiyle bir eylem gerçekleştirdikleri anımsatıldı.

Öğretmenlerin, Milli Eğitim Bakanlığını atamaların bir an önce yapılması için harekete geçmeye çağırdığı ve Abdi İpekçi Parkı'nda oturma eylemi başlattığı kaydedilen açıklamada, öğretmenlerin üç gündür Abdi İpekçi Parkı'nda sürdürdüğü oturma eylemine dün saat 19.00 civarında polis tarafından müdahale edildiği ve yaklaşık 60 ataması yapılmayan öğretmenin polis tarafından gözaltına alınarak sabah saatlerinde serbest bırakıldığı belirtildi.

?Ataması yapılmayan öğretmenlerin oturma eylemine yapılan polis müdahalesini kınıyoruz? denilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

?En demokratik hak arama eylemlerine bile tahammül edilmeyen bir ülkede kendi mesleğini yapmak isteyen ve ataması yapılmamış öğretmenlere yönelik olarak yıldırma amaçlı yapılan bu tür müdahaleler, ataması yapılmayan öğretmenlerin mücadelesini engelleyemeyecektir.

Eğitim Sen olarak, öğretmenlik mesleğini yapmaktan başka bir amacı olmayan ve yıllardır atanamadığı için maddi ve manevi sorunlar yaşayan öğretmen arkadaşlarımıza yapılan bu çirkin müdahaleyi kınıyor, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da mücadelelerinde yanlarında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber