Kırşehir'de 40 STK referanduma 'evet' diyecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ağustos 2010 14:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kırşehir'de, 40 sivil toplum kuruluşu 12 Eylül 2010 tarihindeki referandumda anayasa değişikliği için 'evet' oyu vereceklerini açıkladı.

Kırşehir Ahi İş Adamları Derneği Başkanı Murat Baran, 40 dernek başkanıyla beraber düzenlediği basın toplantısında referanduma 'evet' oyu vereceklerini söyledi.

Kırşehir'de referandum havasının iyiden iyiye hissedildiği bugünlerde ilde 40 dernek başkanı 40 nedende referanduma 'evet' platformu oluşturdu. Birçok sanayi ve kültür derneğinin oluşturduğu platform bugün düzenlenen törenle basına tanıtıldı. Şahmeran Çay Bahçesi'nde düzenlenen tören 40 dernek başkanı ve yöneticileri katıldı.

12 Eylül günü ülkemizin ve milletimizin geleceği için bir karar verme günü olduğunu belirten KAHİAD Başkanı Murat Baran, "Bugünde yapılacak olan referandumda anayasanın bazı maddeleri değişecek. Sonucunu ise halkımız belirleyecek. Tüm ülkemizi ilgilendiren önemli bir günde sivil toplum örgütleri olarak kayıtsız kalamayacağımızı düşünerek, Kırşehir'de faaliyet gösteren 40 tane sivil toplum örgütüyle böyle bir platform oluşturarak, oyumuzun rengini belirleyelim dedik. Kırşehir'de 40 sivil toplum örgütü 40 nedenle referanduma 'evet' diyeceğiz." diye konuştu.

Baran, anayasa değişiklik paketine baktıklarında keşke kapsamı daha büyük olmasını istediklerini ifade etti. Baran, "Anayasa değişikliği ülkemizin tüm taleplerine cevap vermese de bu yolda atılmış çok önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz. Bu anayasa değişikliğine evet demenin daha ileri demokrasiye sahip olmak için bir basamak olacağına inanıyoruz. Bugünde demokrasi talebimizi seslendirmek için buradayız. Bugün yaşadığımız gelirim 80'lerin askeri darbesi 97'nin balans ayarının ardından gelinen noktayı aktarması bakımından dikkat çekicidir. Türkiye'nin yeni vizyonu asker, sivil ilişkilerinden karmaşayı aşarak, bölgesinin lokomotifi olmasını gerektirmektedir." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber